r
Nosalty Logó

Fetával töltött paprika

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fetával töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3619.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 548 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7238.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    4001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1034 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1678 micro
Összesen 1097 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk.
  2. A végeket meghagyjuk, mert sütés előtt azzal dugaszoljuk be a paprikákat.
  3. A fetát villával összetörjük, lazítunk rajta, majd ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, chilivel, borssal.
  4. Töltés előtt a paprikákba is szórunk egy kis oregánót, bazsalikomot, akár chilit is.
  5. A paprikákba töltjük a fetás masszát.
  6. Nem töltjük tele őket, a végeket visszahelyezzük.
  7. Megkenjük a paprikákat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és sütés előtt késsel megszúrkáljuk őket, nehogy szétrobbanjanak a hőtől.
  8. Előmelegített sütőben alufóliára fektetve sütjük őket.
  9. Ha már barnulnak, és hólyagosra sültek, akkor elkészültek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8110
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Ajánló

Barna kenyeret pirítottam hozzá, jól bedörzsöltem fokhagymával, meglocsoltam olívával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyaralás előtt próbáltam mindent elpusztítani a hűtőből, és maradt még vagy 7db paprika itthon. A töltött paprika nem az én műfajom, de gondoltam, valami lightosabbal megtölthetném. Isteni íze van a sült paprikának, és sok mindent lehet még a fetába tölteni. Legközelebb lilahagymát is fogok a masszába tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...