Fetás spenótos pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
360
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2156
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1959.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 902 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 218.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 838 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 657 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6981 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15137 micro
Összesen
360
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 123.1 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11756.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 3279 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 800 mg
-
Foszfor 2100 mg
-
Nátrium 5410 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1310.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5028 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 397 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 3943 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1982 micro
-
Kolin: 503 mg
-
Retinol - A vitamin: 843 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41884 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90823 micro
Összesen
2156
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 525.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1873 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4062 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spenótot megmossuk, leszedegetjük a rossz részeket. Forró vízbe dobjuk, majd 2 perc után kivesszük és hűlni hagyjuk.
- Egy tálban összekeverjük a felaprított kaprot, újhagymát, 2 felvert tojást és a felkockázott vagy összetördelt feta sajtot. Borssal is ízesíthetjük.
- Ha a spenót kihűlt, kinyomkodjuk belőle az összes nedvességet, majd apróra vágjuk. Hozzákeverjük a tojásos egyveleghez.
- Egy tortaformát kibélelünk a réteslapokkal úgy, hogy minden lapot olvasztott vajjal megkenünk. Ráöntjük a spenótos keveréket, és a tetejére helyezünk még két réteslapot. A legfelső lapot lespricceljük vízzel, így nem ég meg a felső réteg a sütőben.
- 180 fokra (gáz 4-es) előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Kb. 45 perc alatt elkészül. Hidegen és melegen is egyaránt szervírozható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 257
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 14127
- Feltöltés dátuma: 2014. május 21.
Ajánló
Tavaszias finomság, főleg vegetáriánusok részére.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Jamie Oliver receptje alapján készült, egy kicsit butított verzió, de szerintem így is nagyon ízletes lett.