Fetás-rukkolás spagetti
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
72 kcal
-
10g rukkola3 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
120g spagetti tészta445 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
72 kcal
-
10g rukkola3 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
120g spagetti tészta445 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
62.5g passzírozott paradicsom15 kcal
-
2.1g rukkola1 kcal
-
10.4g feta sajt28 kcal
-
25g spagetti tészta93 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3033.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 2001 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 322.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 921 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 41685 micro
-
Lut-zea 449 micro
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3033.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 2001 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 322.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 921 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 41685 micro
-
Lut-zea 449 micro
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 8684 micro
-
Lut-zea 94 micro
Hozzávalók
-
50 g feta sajt
-
120 g spagetti tészta
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyünk fel vizet főni egy közepes méretű fazékban, legalább 2 liter vizet és egy teáskanál sót számoljunk rá! Ne tegyünk olajat a vízbe, így ugyanis nem tud majd kellően megtapadni a szósz a tésztán.
- Öntsük a passzírozott paradicsomot egy kis lábasba, és sózzuk addig, amíg nem lesz a szósz kellemesen sós (kb. egy nagyobb csipet). Őröljünk bele színes borsot, és forraljuk fel folyamatos kevergetés mellett.
- Ha felforrt a szósz, vegyük kicsire a lángot, és tegyünk rá fedőt, ügyelve arra, hogy a keletkező gőz egy kis résen kiáramolhasson. Hagyjuk, hogy magától kifője a levét.
- Közben ha felforrt a víz, tegyük fel a spagettit főzni. A tésztát ne törjük ketté, hanem egyszerűen lógassuk bele a forró vízbe, majd ha megpuhult, csúsztassuk az egészet a vízbe. Kb. 7-8 perc alatt főzzük al dente-re. Ha ez kész, a szósz alatt is elzárhatjuk a gázt.
- Forgassuk össze a leszűrt, alaposan lecsöpögtetett tésztát a szósszal és a friss rukkolával, majd morzsoljuk a tetejére a feta sajtot. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3285
- Feltöltés dátuma: 2014. március 08.
Ajánló
Aki csípősen szereti, megbolondíthatja egy kis őrölt chilivel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Soha nem voltam egy nagy tésztás, de egyik nap megszállt az ihlet, és a hűtő tartalmából összedobtam egy nagyon egyszerű spagettit. Az első falatnál elvesztem, a szerelem pedig azóta sem múlt el. A forró paradicsomszósszal lággyá olvad a feta, és mindez kiegészül a rukkola ropogósságával, megunhatatlan ízkombináció. Imádom benne, hogy nagyon hamar megvan, és nincs vele sok macera, pár kevergetés, és fő magától. Aki megkóstolja, rögtön a rabja lesz, az én pluszkilóimról legalábbis biztosan ez a tészta tehet. :) Fontos, hogy a más néven "passata" nevű passzírozott paradicsomból készítsük, semmiképp ne a sűrített változatból. Ebből van jobb is, rosszabb is, az a tapasztalatom, hogy az üvegessel nem lőhetünk mellé, az biztosan elég sűrű és nem "vizes".