Fetás-olívás polenta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
423
Kalória
12.4g
Fehérje
51.5g
Szénhidrátok
19.7g
Zsír
228.8g
Víz
44.5g
Koleszterin
5g
Rost
400mg
Cukor
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
423
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1692
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1495.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 228.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
423
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.6 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5983.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1110 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 1280 mg
-
Nátrium 3129 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 915.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3898 micro
Összesen
1692
kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 472.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
133
kcal
Elkészítés
- A feta sajtot apró kockákra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk.
- A vizet felforraljuk, hozzáadunk egy csipetnyi sót, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett belekeverjük a kukoricadarát (csomósodásra hajlamos!).
- Mikor megpuhult a dara, és már kezd besűrűsödni (mikor már inkább tapad a fakanálhoz, mint az edény oldalához), hozzáadjuk az olívaolajat, a feta sajtot és az olajbogyót.
- Ha még szükségesnek érezzük (mivel a feta sajt elég sós), sózzuk, borsozzuk.
- A polentát egy olyan kisebb méretű tepsibe öntjük, aminek szeretnénk, hogy felvegye a formáját. Kb. 1 órát hagyjuk hűlni.
- Mikor kihűlt, könnyen ki lehet borítani a tepsiből, ekkor tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és olívaolajjal vékonyan kikent sütőlapon előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Sokszor főztem már édes kását kukoricadarából, most viszont egyre növekvő népszerűségére való tekintettel kedvet kaptam egy sós verzió kipróbálására. Nem bántam meg! ;)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!