r
Nosalty Logó

Feta sajtos paradicsommal töltött batáta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Timejja9
Feta sajtos paradicsommal töltött batáta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    22686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6804 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5210.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    2352 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7760 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    430 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    90744 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    27217 micro
  • Lut-zea
    2203 micro
Összesen 1460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    4745 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1423 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. Az édesburgonyákat megmossuk, héjastul egy tepsire tesszük, és 200 fokon puhára sütjük nagyságuktól függően 40-50 perc alatt. A sütés felénél fogpiszkálóval megszurkáljuk a batátákat, hogy ne repedjenek szét sülés közben.
  2. Míg sülnek a batáták, elkészítjük a tölteléket. A feta sajtot az apróra vágott petrezselyemmel, darabolt koktél és aszalt paradicsommal összedolgozzuk, ízesítjük borssal. Sót nem igazán kíván a krém, mivel a sajt alapból sós.
  3. Mikor pürés állagúra sült a burgonya, kettévágjuk, és betöltjük a krémet. Még melegen tálaljuk. Ez az egészben sült, töltött édesburgonya köretalap lehet bármilyen sült vagy natúr húshoz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1985
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Legelső találkozásom az édesburgonyával. A receptet egy konyhamagazinban találtam, és elkészítettem. Elsőre nagyon érdekes ízvilág az édes, a sós és a fűszeres ízek találkozása, de megéri kipróbálni, a család azóta rajong érte...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...