r
Nosalty Logó

Férfi veszély

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Férfi veszély
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2881 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 2881 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat porcukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejfölt, a citrom héját és öt percig keverjük.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük. Az első 10-15 percben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a tészta összeesik (szappanos lesz).
  5. Ha kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, félbevágjuk és megkenjük sárgabaracklekvárral.
  6. Szeleteljük ésmeghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 33 alkalommal
  • Receptkönyvben: 462
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33208
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

Kérő váráskor kínáljuk. Jó étvágyat kívánok.    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A férjem mesélte, amikor fiatal (udvarlós) korában behívták a lányos házhoz az úgymond "jóravaló" ifjakat, gyakran megkínálták őket valamilyen gyorsan készült, olcsó süteménnyel. Ilyenkor általában vagy a lányos anya, vagy a nagymama szájából elhangzott a bűvös mondat: "egyen fiatalember a lányunk sütötte". Azután később kiderült, hogy a csillogó szemü leányka nem tudta megkülönböztetni a sót a cukortól. Ezért lett  ennek a tejfölös piskótának férfi veszély a neve. Ennek ellenére nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...