r
Nosalty Logó

Fenyőmagos csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagygombócos
Fenyőmagos csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 919 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2798.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1242 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 3673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Darabokra tördeljük a csokoládétés egy tűzálló tálkába tesszük. Ezt egy edénybe állítjuk, amelybe vizet öntünk a tálka feléig. A vizet felmelegítjük, de nem forraljuk. A csokit a vízfürdőben hagyjuk, amíg folyós nem lesz. Közben párszor megkeverjük. Ha megolvadt a csoki, a tálkát kiemeljük az edényből és félretesszük kicsit hűlni.
  2. A fenyőmagot egy serpenyőben kissé megpirítjuk (vigyázzunk, mert könnyen megég). Ezután egy vágódeszkán késsel felaprítjuk.
  3. Szétválasztjuk a tojásokat. Egy keverőtálban a lágy vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot krémesre keverjük. Egymás után hozzáadjuk a tojássárgákat. Mindig csak addig keverjük, amíg a tojássárgájának a nyomai már nem láthatóak.
  4. Kanalanként hozzáadjuk a langyos csokoládét, majd a fenyőmagot is.
  5. A tojásfehérjéből kemény, enyhén csillogó habot verünk, amit a csokis masszára lapátolunk, majd rászórjuk a lisztet is. Ezt óvatosan összekeverjük, úgy hogy minél kevésbé törjük össze.
  6. A masszát kivajazott (kb. 26 cm átmérőjű) sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 150 fokon sütjük kb. 50 percig. Villával vagy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy rendesen megsült-e.
  7. Sütés után kicsit hűlni hagyjuk, a tetejét porcukorralmegszórjuk. (A recept szerint ki kellett volna borítani a sütőformából,de én benne hagytam és abból vágtam a szeleteket.)
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 27365
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 23.

Ajánló

málnaöntet, erdei gyümölcsöntet

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fenyőmagos csokitorta
Nagygombócos 14 recept

Az olasz konyha alapjai c. könyvből való ez a recept, ami azt a mottót kapta, hogy "Maga a kísértés...".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...