r
Nosalty Logó

Feketeribizlis gluténmentes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeribizlis gluténmentes pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

töltelék

tészta

szósz

összeállítás

Összesen 497 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

töltelék

tészta

szósz

összeállítás

Összesen 2991 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

töltelék

tészta

szósz

összeállítás

Összesen 235 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 497 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    175.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    817 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 2991 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

töltelék

tészta

szósz

összeállítás

Elkészítés

töltelék

  1. A feketeribizlit átnézzük, az esetleges szárakat eltávolítjuk, megmossuk. Egy kancsóba vagy befőttes üvegbe helyezzük, és ráöntjük a likőrt, forró vizet és a citromlevet. Egy éjszakán át vagy egy teljes napra a hűtőbe tesszük.

tészta

  1. A rizslisztet és darált mogyorót összekeverjük a cukorral.
  2. Belemorzsoljuk a vajat és egy tojássárgáját. Ha szükséges, egy evőkanál vizet gyúrunk bele.
  3. Hűtőben pihentetjük legalább fél óráig.

szósz

  1. A feketeribizliről leszűrjük a levet egy kis fazékba.
  2. A léhez keverjük a cukrot, és felforraljuk.
  3. A forró vizet és kukoricalisztet csomómentesre keverjük.
  4. A feketeribizlis levet és a kukoricalisztes masszát összekeverjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Ha csomós, turmixoljuk.

összeállítás

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tésztát kéttéosztjuk. Mindkét félből félrerakunk egynegyed részt.
  3. Két 15 cm átmérőjű pite formába belenyomkodjuk a tésztát. (Sajnos nyújtani nem lehet.)
  4. A tésztákat belül megkenjük egy tojássárgájával. Ez biztosítja, hogy a tészta alja nem ázik át majd a tölteléktől. 10 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve a feketeribizlit elosztjuk a két pite között, és a szószt felét is ráöntjük egy-egy lepényre.
  6. A félretett tésztából rácsot készítünk. Legegyszerűbb, ha kinyújtjuk, és késsel hosszú csíkokra vágjuk.
  7. Fél órára visszatesszük a sütőbe.
  8. Melegen vagy hidegen egyaránt ízletes. Tálalhatjuk fagyival, joghurttal, tejszínnel vagy csak magában. Másnap könnyebben szeletelhető, ha van türelmünk várni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 941
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 21.

Ajánló

Kesernyésen édes, a mogyoró íze tökéletesen passzol a ribizlihez. Nem édesszájúak is élvezni fogják!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felfrissítő desszert ebben a hőségben. Más bogyós idénygyümölcsből is készülhet.

Hozzávalók

töltelék

tészta

szósz

összeállítás

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...