Feketeribizlis gluténmentes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
töltelék
-
75g feketeribizli46 kcal
-
8g likőr27 kcal
-
17g víz0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
tészta
-
13g vaj90 kcal
-
17g rizsliszt61 kcal
-
25g törökmogyoró157 kcal
-
3g nádcukor13 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
1g víz0 kcal
szósz
összeállítás
Összesen
497
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
töltelék
-
450g feketeribizli278 kcal
-
50g likőr164 kcal
-
100g víz0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
tészta
-
75g vaj538 kcal
-
100g rizsliszt366 kcal
-
150g törökmogyoró944 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
8g víz0 kcal
szósz
-
90g nádcukor342 kcal
-
40g kukoricaliszt145 kcal
-
100g víz0 kcal
-
16g víz0 kcal
összeállítás
Összesen
2991
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
töltelék
-
35.2g feketeribizli22 kcal
-
3.9g likőr13 kcal
-
7.8g víz0 kcal
-
3.1g citromlé1 kcal
tészta
-
5.9g vaj42 kcal
-
7.8g rizsliszt29 kcal
-
11.7g törökmogyoró74 kcal
-
1.6g nádcukor6 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0.6g víz0 kcal
szósz
-
7g nádcukor27 kcal
-
3.1g kukoricaliszt11 kcal
-
7.8g víz0 kcal
-
1.3g víz0 kcal
összeállítás
Összesen
235
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 117.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
497
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 175.8 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2492.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 709 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 1122 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 326.7 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 704.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 808 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 817 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 737 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 446 micro
Összesen
2991
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
töltelék
-
450 g feketeribizli
-
1 citromból nyert citromlé
tészta
szósz
-
90 g nádcukor
-
2 púpozott ek kukoricaliszt
-
1 dl víz
összeállítás
Elkészítés
töltelék
- A feketeribizlit átnézzük, az esetleges szárakat eltávolítjuk, megmossuk. Egy kancsóba vagy befőttes üvegbe helyezzük, és ráöntjük a likőrt, forró vizet és a citromlevet. Egy éjszakán át vagy egy teljes napra a hűtőbe tesszük.
tészta
- A rizslisztet és darált mogyorót összekeverjük a cukorral.
- Belemorzsoljuk a vajat és egy tojássárgáját. Ha szükséges, egy evőkanál vizet gyúrunk bele.
- Hűtőben pihentetjük legalább fél óráig.
szósz
- A feketeribizliről leszűrjük a levet egy kis fazékba.
- A léhez keverjük a cukrot, és felforraljuk.
- A forró vizet és kukoricalisztet csomómentesre keverjük.
- A feketeribizlis levet és a kukoricalisztes masszát összekeverjük. Állandóan kevergetve besűrítjük. Ha csomós, turmixoljuk.
összeállítás
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tésztát kéttéosztjuk. Mindkét félből félrerakunk egynegyed részt.
- Két 15 cm átmérőjű pite formába belenyomkodjuk a tésztát. (Sajnos nyújtani nem lehet.)
- A tésztákat belül megkenjük egy tojássárgájával. Ez biztosítja, hogy a tészta alja nem ázik át majd a tölteléktől. 10 percig sütjük.
- A sütőből kivéve a feketeribizlit elosztjuk a két pite között, és a szószt felét is ráöntjük egy-egy lepényre.
- A félretett tésztából rácsot készítünk. Legegyszerűbb, ha kinyújtjuk, és késsel hosszú csíkokra vágjuk.
- Fél órára visszatesszük a sütőbe.
- Melegen vagy hidegen egyaránt ízletes. Tálalhatjuk fagyival, joghurttal, tejszínnel vagy csak magában. Másnap könnyebben szeletelhető, ha van türelmünk várni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 941
- Feltöltés dátuma: 2014. július 21.
Ajánló
Kesernyésen édes, a mogyoró íze tökéletesen passzol a ribizlihez. Nem édesszájúak is élvezni fogják!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Felfrissítő desszert ebben a hőségben. Más bogyós idénygyümölcsből is készülhet.