r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Linajany konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Feketeerdő-torta Linajany konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

446
Kalória
5.5g
Fehérje
44.4g
Szénhidrátok
27.6g
Zsír
40.1g
Víz
91.9g
Koleszterin
1.7g
Rost
20.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    331.2 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3097.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1155 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2858 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2754 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1241 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 5333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, és egyenként beleadva a tojásokat tovább habosítjuk.
  2. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd a margarinos krémbe forgatjuk.
  3. Vajazott, lisztezett tortaformában alacsony hőfokon megsütjük.
  4. Ha kicsit kihűlt, levesszük róla a tortaformát, és két részre vágjuk a tésztát.
  5. A keményítőt, a cukrot és egy kis meggylevet simára keverjük.
  6. A maradék levet a meggyszemekkel felforraljuk (hagyjunk pár szem meggyet a díszítéshez is). Amikor forr, a keményítős résszel besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A hideg tejszínt a vanília cukorral kemény habbá verjük, majd a habfixálót is hozzáadjuk.
  8. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd kissé felhabosítjuk, végül a tejszínhabot is belekeverjük.
  9. A tortalap alsó részét megkenjük a vaníliáskrém kétharmad részével, és megtöltjük a meggytöltelékkel. Ezután ráhelyezzük a a felső tésztánkat, amit nyomózsák segítségével díszítünk a megmaradt vaníliáskrémmel. Ha marad krém, díszíthetjük a torta oldalát is!
  10. Ízlésesen helyezzük el rajta a meggyszemeket, és szórjuk meg a csokis tortadarával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Nagymamám születésnapjára sütöttem ezt a fincsi tortát. Nagy sikere volt, pár perc alatt el is fogyott. :) Szívből ajánlom másnak is, aki örömet akar okozni a családjának!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!