r
Nosalty Logó

Fekete szezámmagos és sokmagos paleo kenyér

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nihonka
Fekete szezámmagos és sokmagos paleo kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 17% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 985 kcal
  • 17% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 4922 kcal
  • 17% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 17% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2671.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 985 kcal
  • 17% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    414.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13357.9 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    4149 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    2325 mg
  • Foszfor
    4482 mg
  • Nátrium
    2020 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    957 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 4922 kcal
  • 17% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes magot beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadjuk a tojásokat, sót és olívaolajat. Jól keverjük össze.
  2. A formánk aljára lehetőleg tegyünk sütőpapírt, így könnyebb lesz kiszedni. Nekem szilikonos van, így is teszek bele. Belerakjuk a keveréket, és lesimítjuk egyenletesre a tetejét.
  3. Előmelegített sütőben sütjük 50-100 percig, az idő sütőfüggő.
  4. Kivesszük a formából, ha megsült, majd rácsra téve megvárjuk, míg kihűl, de melegen is fogyaszthatjuk.
  5. Vágjuk tetszőleges szeletekre, és már csak jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1210
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 25.

Ajánló

Ízesíthetjük fokhagymával, bazsalikommal, borssal, ki mit szeret. Megpirítva is finom, akár reggelihez.

Receptkategóriák

Fekete szezámmagos és sokmagos paleo kenyér
Nihonka 340 recept

Bármilyen magok keverékéből elkészíthető ez az egészséges és szénhidrátmentes kenyér. Akár féladagot vagy muffin sütőben kisebb darabokban is elkészíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...