r
Nosalty Logó

Fekete ribizlis felfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Fekete ribizlis felfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1866.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 1434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket függőleges tengely mentén kb. egy centiméter széles darabokra vágjuk. A ribizlit gyenge tűzön kevergetve a cukor két harmadával felfőzzük. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat.
  3. Egy méretesnek ítélt kisebb tepsit, vagy kis méretű hőálló üvegtálat kirakjuk az egyik zsemle darabjaival. Rálocsoljuk cukros gyümölcspép egy harmadát. Erre rátesszük a másik zsemle darabjait. Amit szintén meglocsolunk egyharmad gyümölcspéppel.
  4. A tojásos cukros tejet egyenletesen ráöntjük a gyümölcspépes zsemledarabok tetejére.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a megmaradt gyümölcspépet. Ezt egyenletesen elkenjük a szemlék tetején.
  6. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  7. Langyosra hűtjük. A sütőtálban négyzetekre vágjuk és tányérokra emeljük. Fogyasztás előtt, aki nagyon édesen szereti, szórja meg porcukorral!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 262
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fekete ribizlis felfújt
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...