Fekete retek sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
mislenbaba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g fekete retek22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
93
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g fekete retek22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
93
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
96.2g fekete retek11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g napraforgó olaj34 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
Összesen
45
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
93
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
93
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg fekete retek
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 csepp balzsamecet
Elkészítés
- A retket meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük.
- Felhevített olajon mindkét oldalát átsütjük.
- Sózzuk, borsozzuk, és egy pár csepp ecettel meglocsoljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 25777
- Feltöltés dátuma: 2011. február 22.
Ajánló
Gyomorhurut és gyomorfekély esetén, továbbá epeutak elzáródása esetén ne fogyasszuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
mislenbaba
31 recept
Nem szeretem a fekete retket. De hát egészséges. A fekete retek közismerten jó rekedtség, köhögés, megfázásos megbetegedések ellen. A friss retek elősegíti az epe és a gyomornedvek elválasztását. Fogyasszunk hetente fekete retket, így elkerülhetjük az epebántalmakat. (bővebben: Házipatika). Eddig csak frissen reszelve, nyersen, sózva fogyasztottuk, de nekem egy két falatnál több nem esett jól (még az se nagyon). Megint így készült, kivéve egy ronda fekete bogyó. Azon gondolkoztam, hogy meg bírnám-e enni más formában. Ez az egyszerű elkészítés jutott eszembe, és így kifejezetten finom. Olyan, mint valami zöldség-chips.