Fekete fokhagymás sült garnélarák makarónival
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pászti Péter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
14g vaj100 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
13g fekete fokhagyma0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
25g citromlé6 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
250g garnéla178 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
250g makaróni0 kcal
Összesen
362
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
28g vaj201 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
25g fekete fokhagyma0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
50g citromlé11 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
500g garnéla355 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
500g makaróni0 kcal
Összesen
724
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
59
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2337.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 1420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 280.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
362
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.7 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4675.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1251 mg
-
Nátrium 2841 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 560.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 474 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
724
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először megfőzzük a makarónit. A vajat a serpenyőben felolvasztjuk, majd egy kevés olívaolajat öntünk hozzá.
- Megsütjük a garnélarákok egyik felét, majd megfordítjuk, hogy mindkét oldala szép barna legyen. Ráöntjük a fehérbort és a citromlevet, majd megszórjuk a reszelt citromhéjjal.
- Végül a fekete fokhagymapürével óvatosan összekeverjük és még pár percig sütjük. Rászórunk egy evőkanálnyi friss petrezselymet, majd az előre megfőzött makarónival összekeverjük.
- Tálaláskor még egy kis friss petrezselyemmel megszórjuk. Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 214
- Feltöltés dátuma: 2022. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pászti Péter
7 recept