r
Nosalty Logó

Fekete fokhagymás sült garnélarák makarónival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pászti Péter
Fekete fokhagymás sült garnélarák makarónival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2337.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 362 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4675.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    2841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 724 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először megfőzzük a makarónit. A vajat a serpenyőben felolvasztjuk, majd egy kevés olívaolajat öntünk hozzá.
  2. Megsütjük a garnélarákok egyik felét, majd megfordítjuk, hogy mindkét oldala szép barna legyen. Ráöntjük a fehérbort és a citromlevet, majd megszórjuk a reszelt citromhéjjal.
  3. Végül a fekete fokhagymapürével óvatosan összekeverjük és még pár percig sütjük. Rászórunk egy evőkanálnyi friss petrezselymet, majd az előre megfőzött makarónival összekeverjük.
  4. Tálaláskor még egy kis friss petrezselyemmel megszórjuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 211
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fekete fokhagymás sült garnélarák makarónival
Pászti Péter 7 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...