r
Nosalty Logó

Fekete-fehér kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fekete-fehér kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A formához:

Összesen 536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A formához:

Összesen 4287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A formához:

Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4499.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    1844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.7 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1612 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 4287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A formához:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, a közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe beleöntjük a 125 ml tejben feloldott élesztőt, megszórjuk egy kevés liszttel, és egy konyharuhával lefedve, meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  2. A vajat a cukorral, sóval, a kardamommal és a citromhéjjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat.
  3. A vajas keveréket az elő tésztához adjuk, és sima tésztává keverjük. Konyharuhával lefedjük, és kb. 30 percig kelesztjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikhez hozzádagasztjuk a 6 ek tejjel elkavart kakaót, ha szükséges, a másik félhez még kevés lisztet dagasztunk. A tésztának lágynak kell lennie, de ne ragadjon a kézhez. A kétféle tésztát 2 edénybe tesszük, konyharuhával lefedjük, és kb. 30 percet hagyjuk kelni.
  4. Egy 22 cm átmérőjű kuglófformát vékonyan vajjal kikenünk, először a mandulával majd a zsemlemorzsával kiszórjuk.
  5. A világos tésztából leszakítunk egy darabot, a kezeinkkel vékonyra húzzuk, a formába helyezzük, majd a sötét tésztából szakítunk egy darabot, azt is vékonyra kihúzzuk, és a világos tésztára helyezzük. Tovább folytatjuk a rétegezést, míg a kétféle tészta elfogy. Konyharuhával lefedve kb. 40 percig kelesztjük, míg a térfogata megduplázódik.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3223
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom mutatós kuglóf. Ha a kuglóf túl gyorsan barnul, takarjuk le egy pergament papírral.

Hozzávalók

A tésztához:

A formához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...