r
Nosalty Logó

Fekete-fehér kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fekete-fehér kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A formához:

Összesen 536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A formához:

Összesen 4287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A formához:

Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 536 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4499.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    1844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.7 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1612 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 4287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A formához:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, a közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe beleöntjük a 125 ml tejben feloldott élesztőt, megszórjuk egy kevés liszttel, és egy konyharuhával lefedve, meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  2. A vajat a cukorral, sóval, a kardamommal és a citromhéjjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat.
  3. A vajas keveréket az elő tésztához adjuk, és sima tésztává keverjük. Konyharuhával lefedjük, és kb. 30 percig kelesztjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikhez hozzádagasztjuk a 6 ek tejjel elkavart kakaót, ha szükséges, a másik félhez még kevés lisztet dagasztunk. A tésztának lágynak kell lennie, de ne ragadjon a kézhez. A kétféle tésztát 2 edénybe tesszük, konyharuhával lefedjük, és kb. 30 percet hagyjuk kelni.
  4. Egy 22 cm átmérőjű kuglófformát vékonyan vajjal kikenünk, először a mandulával majd a zsemlemorzsával kiszórjuk.
  5. A világos tésztából leszakítunk egy darabot, a kezeinkkel vékonyra húzzuk, a formába helyezzük, majd a sötét tésztából szakítunk egy darabot, azt is vékonyra kihúzzuk, és a világos tésztára helyezzük. Tovább folytatjuk a rétegezést, míg a kétféle tészta elfogy. Konyharuhával lefedve kb. 40 percig kelesztjük, míg a térfogata megduplázódik.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3237
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom mutatós kuglóf. Ha a kuglóf túl gyorsan barnul, takarjuk le egy pergament papírral.

Hozzávalók

A tésztához:

A formához:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...