Fekete-fehér kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához:
-
63g finomliszt228 kcal
-
6 kcal
-
16g tej9 kcal
-
23g vaj161 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
9 kcal
A formához:
-
0g vaj3 kcal
-
10 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
536
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához:
-
500g finomliszt1820 kcal
-
42g friss élesztő44 kcal
-
125g tej70 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g kardamom3 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
68 kcal
A formához:
-
4g vaj25 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
4287
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához:
-
40g finomliszt146 kcal
-
3.4g friss élesztő4 kcal
-
10g tej6 kcal
-
14.4g vaj103 kcal
-
9.6g cukor37 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.1g kardamom0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
13.2g tojás17 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor5 kcal
A formához:
-
0.3g vaj2 kcal
-
1.1g mandulapehely7 kcal
-
1.6g zsemlemorzsa6 kcal
Összesen
343
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 32.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
536
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.8 g
Zsír
-
Összesen 194.1 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4499.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 1492 mg
-
Nátrium 1844 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 552.7 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 257.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1640 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 630 micro
-
Kolin: 869 mg
-
Retinol - A vitamin: 1612 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1271 micro
Összesen
4287
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
500 g finomliszt
-
42 g friss élesztő
-
180 g vaj
-
120 g cukor
-
0.5 tk só
-
0.5 tk kardamom
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
30 g cukrozatlan kakaópor
A formához:
-
0.5 tk vaj
-
2 ek mandulapehely
-
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A tésztához:
- A lisztet egy edénybe szitáljuk, a közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe beleöntjük a 125 ml tejben feloldott élesztőt, megszórjuk egy kevés liszttel, és egy konyharuhával lefedve, meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
- A vajat a cukorral, sóval, a kardamommal és a citromhéjjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat.
- A vajas keveréket az elő tésztához adjuk, és sima tésztává keverjük. Konyharuhával lefedjük, és kb. 30 percig kelesztjük. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikhez hozzádagasztjuk a 6 ek tejjel elkavart kakaót, ha szükséges, a másik félhez még kevés lisztet dagasztunk. A tésztának lágynak kell lennie, de ne ragadjon a kézhez. A kétféle tésztát 2 edénybe tesszük, konyharuhával lefedjük, és kb. 30 percet hagyjuk kelni.
- Egy 22 cm átmérőjű kuglófformát vékonyan vajjal kikenünk, először a mandulával majd a zsemlemorzsával kiszórjuk.
- A világos tésztából leszakítunk egy darabot, a kezeinkkel vékonyra húzzuk, a formába helyezzük, majd a sötét tésztából szakítunk egy darabot, azt is vékonyra kihúzzuk, és a világos tésztára helyezzük. Tovább folytatjuk a rétegezést, míg a kétféle tészta elfogy. Konyharuhával lefedve kb. 40 percig kelesztjük, míg a térfogata megduplázódik.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3223
- Feltöltés dátuma: 2020. július 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Finom mutatós kuglóf. Ha a kuglóf túl gyorsan barnul, takarjuk le egy pergament papírral.