r
Nosalty Logó

Fehérspárgás rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Fehérspárgás rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1096 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2265 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 1096 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    164.4 g

Zsír

  • Összesen
    230 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6370.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    495 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2723 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    889 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9194 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2862 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9061 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1517 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    2095 micro
Összesen 4385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Spárgát feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
  3. Májat megmossuk, majd feldaraboljuk.
  4. Szalonnát felkockázzuk, zsírját kisütjük. Rátesszük a felkockázott hagymát és a májat.
  5. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel, és készre sütjük a májat.
  6. Egy olajjal kikent tepsibe tesszük a leszűrt tésztát, spárgát és a májat. Összekeverjük a tejföllel.
  7. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 934
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérspárgás rakott tészta
Salamon Csilla 1203 recept

Egy gyors, rakott egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...