r
Nosalty Logó

Fehérorosz hideg sóskaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Damilli
Fehérorosz hideg sóskaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 142 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2947.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2509 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    583 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1736 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3581 micro
Összesen 850 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sóskát megmossuk, leszedjük a száráról, és apróra vágjuk.
  2. 1,5 liter vízben puhára főzzük, kb. 5-7 perc.
  3. Tojásokat megpucoljuk, és a fehérjét a sárgájától szétválasztjuk.
  4. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk. Édes-savanyúnak kell lennie. Teljesen lehűtjük.
  5. Az uborkát és a tojás fehérjét apróra vágjuk, és hideg levesbe tesszük.
  6. Azöldhagymát apróra vágjuk, és kevés sóval és tojássárgájával villával szétnyomkodjuk, és szintén beletesszük a levesbe. Összekeverjük.
  7. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  8. Apróra vágott kaporral és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3345
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 12.

Ajánló

Egy hideg leves forró napokra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérorosz hideg sóskaleves
Damilli 39 recept

Annak ellenére, hogy se Fehéroroszországra, sem Oroszország nagyobb részére nem jellemző a forró hosszú nyár, mégis ezekben a konyhákban kitűnő hideg frissítő levesek találhatóak. Íme az egyik. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...