r
Nosalty Logó

Fehércsokoládé fondant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehércsokoládé fondant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 3818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    268.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2052 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 3818 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A fondanthoz

  1. Elsőként gőz fölött összeolvasztjuk a fehér csokit a margarinnal.
  2. Közben összekeverjük egy tálban a lisztet, tojásokat, vaníliás cukrot, és belereszeljük a narancs héját.
  3. Ha összeolvadt a csoki és a margarinnal, levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  4. Majd összekeverjük a lisztes tojásos masszával.
  5. Meg lehet kóstolni, ha nem eléggé édes, bele lehet keverni cukrot, én nem szoktam.
  6. A formákat (ez lehet fondant forma, vagy minikuglóf forma-nekem az van-, esetleg muffin forma) duplán kivajazzuk, meghintjük liszttel.
  7. Belekanalazzuk a tésztát, nyugodtan lehet majdnem tele, mert nem nagyon emelkedik meg sütés közben!
  8. Előmelegített sütőbe tesszük, és itt kezdődik a nehezebb rész: folyamatosan nézni kell! A forma méretétől függ a sütési idő. Én onnan tudom, hogy mikor van kész, hogy egyrészt folyamatosan ellenőrzöm, másrészt, amikor a teteje már nem folyik, ha megdöntöm a formát, hanem inkább rezeg, akkor biztos, hogy jó! Innen még lehet 1-2 percig sütni, ha valaki "kérgesebben" szereti a sütit.
  9. Azonnal, forrón kell fogyasztani, a legfinomabb ha jéghideg fagyit teszünk mellé!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4476
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Miután megalkottam a tökéletes csokifondant receptemet, gondoltam kipróbálom milyen fehércsokival, nálam bevált! Egyébként ha valaki étcsokoládéval szeretné csinálni, akkor ugyan ez a recept, fehércsoki helyett étcsokival, és plusz 200g cukor! Abba nem szoktam narancsot reszelni, de lehet, hogy úgy is finom. Nagyon fontos, hogy a sütés alatt nem hagyhatjuk magára, mert egy-egy percen múlik a végeredmény!!!! Akármilyen rémisztően hangzik, gyakorlatilag elronthatatlan! Ha túlsütöttük akkor is legrosszabb esetben muffint kapunk:) A tészta nagyon sokáig eláll a hűtőben.  

Hozzávalók

A fondanthoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...