Fehércsokoládé fondant
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
A fondanthoz
-
50g fehér csokoládé270 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
10 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
7g vaj50 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
955
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
A fondanthoz
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
28g vaj201 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
3818
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
A fondanthoz
-
22.8g fehér csokoládé123 kcal
-
22.8g margarin163 kcal
-
22.8g finomliszt83 kcal
-
25g tojás31 kcal
-
0.7g narancshéj1 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
3.2g vaj23 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
Összesen
434
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 67.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 540 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 513 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
955
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 268.8 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 822 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2271.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 561 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 986 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.9 g
-
Cukor 129 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 217.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 680 mg
-
Retinol - A vitamin: 2052 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1264 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1013 micro
Összesen
3818
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
434
kcal
Hozzávalók
A fondanthoz
-
200 g fehér csokoládé
-
200 g margarin
-
200 g finomliszt
-
4 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
A tepsi előkészítéséhez
-
2 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A fondanthoz
- Elsőként gőz fölött összeolvasztjuk a fehér csokit a margarinnal.
- Közben összekeverjük egy tálban a lisztet, tojásokat, vaníliás cukrot, és belereszeljük a narancs héját.
- Ha összeolvadt a csoki és a margarinnal, levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
- Majd összekeverjük a lisztes tojásos masszával.
- Meg lehet kóstolni, ha nem eléggé édes, bele lehet keverni cukrot, én nem szoktam.
- A formákat (ez lehet fondant forma, vagy minikuglóf forma-nekem az van-, esetleg muffin forma) duplán kivajazzuk, meghintjük liszttel.
- Belekanalazzuk a tésztát, nyugodtan lehet majdnem tele, mert nem nagyon emelkedik meg sütés közben!
- Előmelegített sütőbe tesszük, és itt kezdődik a nehezebb rész: folyamatosan nézni kell! A forma méretétől függ a sütési idő. Én onnan tudom, hogy mikor van kész, hogy egyrészt folyamatosan ellenőrzöm, másrészt, amikor a teteje már nem folyik, ha megdöntöm a formát, hanem inkább rezeg, akkor biztos, hogy jó! Innen még lehet 1-2 percig sütni, ha valaki "kérgesebben" szereti a sütit.
- Azonnal, forrón kell fogyasztani, a legfinomabb ha jéghideg fagyit teszünk mellé!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 6 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4476
- Feltöltés dátuma: 2010. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Miután megalkottam a tökéletes csokifondant receptemet, gondoltam kipróbálom milyen fehércsokival, nálam bevált! Egyébként ha valaki étcsokoládéval szeretné csinálni, akkor ugyan ez a recept, fehércsoki helyett étcsokival, és plusz 200g cukor! Abba nem szoktam narancsot reszelni, de lehet, hogy úgy is finom. Nagyon fontos, hogy a sütés alatt nem hagyhatjuk magára, mert egy-egy percen múlik a végeredmény!!!! Akármilyen rémisztően hangzik, gyakorlatilag elronthatatlan! Ha túlsütöttük akkor is legrosszabb esetben muffint kapunk:) A tészta nagyon sokáig eláll a hűtőben.