r
Nosalty Logó

Fehércsokis pöttyöske

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Fehércsokis pöttyöske
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 5951 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    300.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3167.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.2 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2066 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1938 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 5951 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszeket apró darabokra törjük, a mazsolát pedig rumba, vagy rumaromával kevert vízbe áztatjuk.
  2. A tejet a cukorral felfőzzük, közben a tejcsokit gőz felett felolvasztjuk a margarin felével.
  3. Az olvadt csokit a tejhez öntjük, hozzáadjuk a margarin másik felét és várjuk, amíg egyneműsödik.
  4. A masszához adjuk a mazsolát, majd a kekszdarabokat és addig főzzük, ameddig különösebb erőfeszítés nélkül keverni tudjuk (mikor kész a massza, már nagyon nehezen keverhető, ezt ne is erőltessük, inkább vegyük le a gázról).
  5. A masszát kevergetve hűtsük le valamelyest, majd vastagabb nejlonnal kibélelt őzgerinc formákba adagoljuk, és dermedés előtt még formázzuk.
  6. Mikor már teljesen kihűlt, rakjuk hűtőbe, hálás lesz érte.
  7. Szeletelve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5408
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

A klasszikus receptek reformereinek ajánlom szeretettel :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Elhatároztam, hogy elkészítem a klasszikus csokoládészalámi inverzét. Történetesen egy krémszínű alapon barna pöttyös desszertet álmodtam meg, ám a csokis keksz omlósabbnak bizonyult a kelleténél, és küllemben nem sikerült kivitelezni a megálmodott desszertcsodát. Ízében azonban fellelhető a fehér csoki pikánssága, kifejezetten izgalmas és játékos süti kerekedett ki belőle :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...