r
Nosalty Logó

Fehérboros káposztaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hófehérke
Fehérboros káposztaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2932 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11139.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    9448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    3046.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1317 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2328 micro
Összesen 2932 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk és megpirítjuk, szükség szerint sertészsírt teszünk alá. Amikor már üveges a hagyma és a szalonna, hozzáadjuk a vékony cikkekre vágott fokhagymát. Ha megpirult, félrehúzzuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát, és jól elkeverjük.
  2. A savanyú káposztát átmossuk, és jól kifacsarjuk, ha szükséges, átdaraboljuk, és a pirított alaphoz adjuk. A fehérborral meglocsoljuk és elkeverjük majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet, a köményt és a majorannát. Sót csak a legvégén adunk hozzá, ha szükséges.
  3. Amikor már majdnem készre főtt a káposzta, hozzáadjuk a vékony cikkekre vágott füstölt tarját és a felszeletelt füstölt kolbászt.
  4. A tejfölt összekeverjük a mustárral, és hozzáadunk néhány merőkanállal a készülő levesből, majd simára keverjük. Ha megfőtt a hús és a káposzta, lassan kevergetve a leveshez adjuk az apróra vágott kaporral együtt. „Összerottyantjuk”. Ekkor szükség szerint sózzuk, ízesítjük még.
  5. Tálaláskor még kapor és tejföl hozzáadható. Friss, puha kenyérrel az igazi.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2169
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

A család kedvence! Hűvös, őszi napokon és télen igazi melengető, önmagában is laktató leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...