Fehérborkrém-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
tortaalap
-
37g tojás46 kcal
-
5g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
borkrém
-
42g fehérbor34 kcal
-
13 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
tejszínkrém
-
100g habtejszín292 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
13 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
17g tojáslikőr56 kcal
Összesen
1024
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
tortaalap
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
borkrém
-
250g fehérbor205 kcal
-
76 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
tejszínkrém
-
600g habtejszín1752 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
100g tojáslikőr336 kcal
Összesen
6146
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
tortaalap
-
9.8g tojás12 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
borkrém
-
11.1g fehérbor9 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
17.8g habtejszín52 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
tejszínkrém
-
26.7g habtejszín78 kcal
-
1.1g habfixáló4 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
2.7g porcukor10 kcal
-
4.5g tojáslikőr15 kcal
Összesen
272
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 515.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 182.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 508 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
1024
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.6 g
Zsír
-
Összesen 329.8 g
-
Telített zsírsav 200 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1830 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3092 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 858 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1264 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 658 g
-
Cukor 465 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1095.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3100 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 389 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 3050 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1011 micro
Összesen
6146
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
tortaalap
-
4 db tojás
-
180 g cukor
-
200 g finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
borkrém
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
-
120 g cukor
-
1 ek citromlé
-
400 ml habtejszín
-
6 db lapzselatin
tejszínkrém
-
600 ml habtejszín
-
3 csomag habfixáló
-
2 csomag vaníliás cukor
-
60 g porcukor
Elkészítés
tortaalap
- A tojást, meleg vizet, cukrot egy tálban kb. 8 percig, konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
- 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformában 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
borkrém
- A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben.
- Az étkezési keményítőt, cukrot, citromlevet egy edénybe tesszük, és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a fehérbort, és fölforraljuk.
- Miután levettük a tűzről, a kinyomkodott zselatinlapokat is belekeverjük, majd lehűtjük.
- A 400 ml tejszínhabot jól fölhabosítjuk, és a lehűtött borkrémhez hozzákeverjük.
tejszínkrém
- A tortaalapot 3 lapra fölvágjuk. A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd egy lapot belehelyezünk. Ecset segítségével borral megkenjük a lap tetejét, majd a fele mennyiségű krémet is rákenjük. A második lapot ráhelyezzük, és újból megismételjük az eljárást. A harmadik lappal befedjük, és a lapot szintén borral megkenjük. Pár órát hűtőben hűtjük.
- A tejszínt a habfixáló és a cukrok hozzáadásával jól fölhabosítjuk, és körbevonjuk a tortánkat. A tojáslikőrt vékonyan a tetejére öntjük. (Én csak a közepére alkottam egy nagyobb kört.) Ízlésünknek megfelelően díszítjük.
- Tálalásig hűtőben hűtjük. jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1815
- Feltöltés dátuma: 2018. április 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
A vasárnap délutáni kávéhoz volt kínálaton, de minden alkalomra megállja a helyét.