r
Nosalty Logó

Fehérborkrém-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Fehérborkrém-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

1024
Kalória
12.9g
Fehérje
109.7g
Szénhidrátok
55g
Zsír
182.6g
Víz
305g
Koleszterin
934mg
Rost
77.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Összesen 1024 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Összesen 6146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tortaalap

borkrém

tejszínkrém

Összesen 272 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1024 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    329.8 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3092 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1095.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    389 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3050 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 6146 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

tortaalap

  1. A tojást, meleg vizet, cukrot egy tálban kb. 8 percig, konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
  2. 26 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformában 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

borkrém

  1. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben.
  2. Az étkezési keményítőt, cukrot, citromlevet egy edénybe tesszük, és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a fehérbort, és fölforraljuk.
  3. Miután levettük a tűzről, a kinyomkodott zselatinlapokat is belekeverjük, majd lehűtjük.
  4. A 400 ml tejszínhabot jól fölhabosítjuk, és a lehűtött borkrémhez hozzákeverjük.

tejszínkrém

  1. A tortaalapot 3 lapra fölvágjuk. A tortasütő-karikát ráhelyezzük egy tálcára, majd egy lapot belehelyezünk. Ecset segítségével borral megkenjük a lap tetejét, majd a fele mennyiségű krémet is rákenjük. A második lapot ráhelyezzük, és újból megismételjük az eljárást. A harmadik lappal befedjük, és a lapot szintén borral megkenjük. Pár órát hűtőben hűtjük.
  2. A tejszínt a habfixáló és a cukrok hozzáadásával jól fölhabosítjuk, és körbevonjuk a tortánkat. A tojáslikőrt vékonyan a tetejére öntjük. (Én csak a közepére alkottam egy nagyobb kört.) Ízlésünknek megfelelően díszítjük.
  3. Tálalásig hűtőben hűtjük. jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

A vasárnap délutáni kávéhoz volt kínálaton, de minden alkalomra megállja a helyét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!