r
Nosalty Logó

Fehérbab pástétom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fehérbab pástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1438 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 360 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2741.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    770 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1241 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 1438 kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot áztassuk be egy éjszakára, majd főzzük meg kicsivel több vízben, mint ami ellepi.
  2. A főzőlébe egészbe tegyük bele a megpucolt hagymát, 2 fokhagymagerezdet, a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg meg nem puhul a bab.
  3. A megfőtt babot lecsöpögtetjük, majd villával összetörjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, sót, borsot,főzött majonéztés jól összekeverjük.
  4. Végül adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet. (Ha van késes aprítónk, a babot a többi hozzávalóval együtt a tartályba tesszük és összeturmixoljuk.)
  5. Behűtve kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 21572
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 21.

Receptkategóriák

Tartalmas, ízletes kenyérre való. Nagy előnye, hogy tudjuk mi van benne. Fehérbab helyett vörösbabból vagy tetszés szerinti babból is készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...