r
Nosalty Logó

Fehér zöldborsóleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Fehér zöldborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 263 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1054 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 58 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3787 micro
Összesen 263 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    868 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    4535 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15148 micro
Összesen 1054 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A vaj meg olívaolaj keveréken 4-5 percig pároljuk a borsót. Meghintjük liszttel, kicsit pirítjuk vele. Felöntjük hideg vízzel, majd a tejet is hozzáadjuk, ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk.
  2. Amíg felforr a leves, összekeverjük a tojással a lisztet a galuskához. Beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe, elzárjuk a tüzet, hozzáadjuk a petrezselymet.
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 25598
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az unokatestvéremnél ettem először így a borsólevest, és annyira megszerettem, hogy én is így főzöm mindig.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...