r
Nosalty Logó

Fehér lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Fehér lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

az alapléhez

Összesen 619 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

az alapléhez

Összesen 3706 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

az alapléhez

Összesen 181 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 619 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.5 g

Zsír

  • Összesen
    223.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7858.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1815 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2964 mg
  • Nátrium
    2355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    895 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2421 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2529 micro
Összesen 3706 kcal
  • 19% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

az alapléhez

Elkészítés

a tésztához

  1. Először elkészítjük az alaplét. A csirkét feldaraboljuk, egy fazékban felrakjuk főni annyi hideg vízben, hogy éppen csak ellepje. Rakjuk bele a petrezselymet, durvára vágva. Miután felforrt, kis lángon főzzük 2 órát.
  2. A húst kiszedjük egy tányérra, a lét leszűrjük (én gézzel bélelt tésztaszűrőt használtam, hogy ne legyen zavaros), és most sózzuk, borsozzuk. Mikor a hús kicsit lehűlt, leszedjük a csontról.
  3. Egy kicsi tepsit kikenünk vajjal, belerakunk egy sor tésztát, megszórjuk mindkétféle reszelt sajttal. Hússal folytatjuk a rétegezést, végül meglocsoljuk egy merőkanálnyi lével. Addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetején sajt legyen.
  4. Forró sütőbe tolva pirosra sütjük.
  5. Leveses tányérban egy merőkanálnyi lével meg finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3602
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Ajánló

A mellet kicsontoztam, és a húst egy másik recepthez fogom elhasználni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tél kellős közepén főzős műsort nézve láttam ennek az ételnek az elkészítését. Aztán el is felejtettem. Évi néni a napokban töltött fel egy lasagne csodát, és akkor nekem is eszembe jutott ez az érdekesség. A család, amikor kezdtem részletezni, hogy mi ez, csak hüledezve nézett rám.

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

az alapléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...