r
Nosalty Logó

Fatörzs torta Nutellával®

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fatörzs torta Nutellával®
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4311 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 719 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2904.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cukor
    395 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 4311 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szitáljuk át a lisztet, és olvasszuk meg a vajat. Egy nagy tálban verjük fel az 5 tojást, a mandulalisztet és a kristálycukrot.
  2. Egy másik tálban a fokozatosan adagolt porcukorral felverjük a 8 tojásfehérjét. Felváltva, kicsi adagokban hozzáadjuk a réteslisztet és a felvert tojásfehérjét az 1. tésztához. Tegyük bele az olvasztott vajat, amit előzőleg elkevertünk egy kis tésztával.
  3. Osszuk ketté a keveréket, és öntsük 2 sütőpapírral kibélelt tepsire. Süssük 240°C-on körülbelül 6-8 percig. Vegyük ki az egyes rétegeket a forró tepsiből úgy, hogy ne törjenek el. Takarjuk le háztartási fóliával, és tartsuk a hűtőben.
  4. A tortarétegeket tegyük egy-egy sütőpapírra. Egy 3 mm-es hegyű nyomózsákot töltsünk meg Nutellával®, nyomjunk egyforma Nutella® pöttyöket, majd kenjük szét őket.
  5. Hajtsuk fel a tésztalapot. A külsejét is vonjuk be Nutellával®. Hagyjuk állni, majd vágjuk le a két végét, hogy látható legyen a belső csigamotívum. A tekercseket ízlés szerint díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 13145
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok rétegű, tökéletesen formált, Nutella-ízesítésű. Az egyszerű karácsonyi tortából igazi különlegesség lesz: hagyományos tortatekercs karácsonyi fatörzs formájában. Bizonyos kultúrákban a fatörzs a jó szerencse jelképe. Vágjunk hát bátran bele, és osszuk meg családunkkal és barátainkkal!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...