r
Nosalty Logó

Fatörzs torta ahogy kirzsuzs készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fatörzs torta ahogy kirzsuzs készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 3865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    654 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 966 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    244.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2197.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2213 micro
Összesen 3865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A 6 tojást szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és felváltva a liszttel a sárga masszához adjuk, amit egy kipapírozott nagy tepsiben ujjnyi vastagra kenve megsütünk.
  3. Még melegen meglocsoljuk kevés rummal. Tiszta konyharuha segítségével feltekerjük, még egy nedves ruhába is betekerjük, nehogy kiszáradjon.

Krém

  1. A krémhez az egész tojásokat a cukorral, meg a kakaóval habverővel kikeverjük, a narancsot megmossuk, belereszeljük.
  2. Gőz fölött tovább keverve a habverővel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a habosra kevert margarint hozzákeverjük.

Összeállítás

  1. A krém egynegyedét félretesszük, a többivel megkenjük, és bevonjuk a tekercset.
  2. Hideg vízbe mártott villával rovátkákat húzunk a tetejére, és a félretett krémből kis halmokat teszünk rá. Kétharmad résznél ferdén elvágjuk, és a tekercshez illesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30X30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 61
  • 7 napos nézettség: 446
  • Össznézettség: 112126
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az édességet karácsonykor teszik az asztalra Franciaországban. Nagyon finom, és könnyű elkészíteni.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...