r
Nosalty Logó

Fasírtcsiga mustármártáson

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Fasírtcsiga mustármártáson
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Mustármártáshoz:

Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Mustármártáshoz:

Összesen 3523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Mustármártáshoz:

Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6636.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    2953 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 3523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Mustármártáshoz:

Elkészítés

Fasírozotthoz:

  1. Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet, zsemlemorzsát.
  3. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.

Krumplipüréhez:

  1. Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel kikeverjük.

Mustármártáshoz:

  1. Mustármártáshoz forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét.
  2. Mustárt főzőtejszínnel simára keverjük, és az alaplevet besűrűsítjük vele. Végül citromlével ízesítjük.
  3. Krumplipüréből csigaformát alakítunk ki, fasírtgolyó a háza. Metélőhagyma a szarvai, és 1 db fekete olajbogyó a szájuk és a szemük. Mártást öntünk egy tányér közepére, és arra helyezzük a csigát.:)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1491
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fasírtcsiga mustármártáson
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni:)

Hozzávalók

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Mustármártáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek