r
Nosalty Logó

Fasírtcsiga mustármártáson

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Fasírtcsiga mustármártáson
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Mustármártáshoz:

880
Kalória
38g
Fehérje
63.4g
Szénhidrátok
52.4g
Zsír
357.9g
Víz
170.8g
Koleszterin
6.1g
Rost
7.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Mustármártáshoz:

Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Mustármártáshoz:

Összesen 3523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fasírozotthoz:

Krumplipüréhez:

Mustármártáshoz:

Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6636.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    2953 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    695 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 3523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

Fasírozotthoz:

  1. Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet, zsemlemorzsát.
  3. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.

Krumplipüréhez:

  1. Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel kikeverjük.

Mustármártáshoz:

  1. Mustármártáshoz forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét.
  2. Mustárt főzőtejszínnel simára keverjük, és az alaplevet besűrűsítjük vele. Végül citromlével ízesítjük.
  3. Krumplipüréből csigaformát alakítunk ki, fasírtgolyó a háza. Metélőhagyma a szarvai, és 1 db fekete olajbogyó a szájuk és a szemük. Mártást öntünk egy tányér közepére, és arra helyezzük a csigát.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!