Fasírtcsiga mustármártáson
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Fasírozotthoz:
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
Krumplipüréhez:
Mustármártáshoz:
-
3g finomliszt9 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
Összesen
880
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Fasírozotthoz:
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Krumplipüréhez:
Mustármártáshoz:
-
10g finomliszt36 kcal
-
400g csirke alaplé28 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Összesen
3523
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Fasírozotthoz:
-
18.3g darált sertéshús33 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
4g zsemle11 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
Krumplipüréhez:
Mustármártáshoz:
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
14.7g csirke alaplé1 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
7.3g főzőtejszín10 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
129
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1659 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 357.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
880
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152 g
Zsír
-
Összesen 209.6 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6636.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 875 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 2186 mg
-
Nátrium 2953 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1431.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 545 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 695 mg
-
Retinol - A vitamin: 534 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
3523
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Fasírozotthoz:
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 db zsemle
-
5 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 db tojás
-
3 ek zsemlemorzsa
Krumplipüréhez:
Mustármártáshoz:
-
1 csapott ek finomliszt
-
4 dl csirke alaplé
-
2 ek mustár
-
2 dl főzőtejszín
-
2 ek citromlé
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Fasírozotthoz:
- Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet, zsemlemorzsát.
- Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük.
Krumplipüréhez:
- Burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk, és a tejföllel kikeverjük.
Mustármártáshoz:
- Mustármártáshoz forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét.
- Mustárt főzőtejszínnel simára keverjük, és az alaplevet besűrűsítjük vele. Végül citromlével ízesítjük.
- Krumplipüréből csigaformát alakítunk ki, fasírtgolyó a háza. Metélőhagyma a szarvai, és 1 db fekete olajbogyó a szájuk és a szemük. Mártást öntünk egy tányér közepére, és arra helyezzük a csigát.:)
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1491
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Nagyon szeretek kreatív ételeket készíteni:)