r
Nosalty Logó

Fánkcsillag házi narancslekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Fánkcsillag házi narancslekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4960 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 259 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    285 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 1653 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    308.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.2 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    856 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 4960 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Készítsük el a narancslekvárt: a narancs felét hámozzuk meg, daraboljuk fel, a másik felét kockázzuk fel héjastól. Tegyük fazékba, öntsük rá a cukrot, és kezdjük el főzni. Mikor már levet engedett, botmixerrel pürésítsük, majd főzzünk sűrű lekvárt belőle (kis lángon, gyakran keverjük, kb. 1-1,5 óra). Mikor kész, hűtsük ki.
  2. A csillagokhoz gyúrjuk össze a lisztet a tojásokkal, a puha vajjal, a cukorral és a vaníliakivonattal. Hűvös helyen hagyjuk 30 percet pihenni.
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk (kb. 3 mm) vékonyra, majd csillag alakú kiszúróformával szaggassuk ki a tésztát (más tetszőleges forma is lehetséges!).
  4. Bő, forró olajban süssük aranybarnára.
  5. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2325
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Narancsos trüffeltortát készítettem hétvégén szülinapra. Saját készítésű narancslekvárral töltöttem, amiből nem érdemes kis mennyiséget készíteni, így nem használtam fel a tortához mindet. Pont kapóra jött a maradék, mert a Szuflé magazin 2012-es téli számában rábukkantam erre a fánkcsillag receptre, ami isteni finom lett ezzel a lekvárral (a maradék lekvárt töltsük kis üvegbe, hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll).

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...