Fahéjjal szórt gyors túrógombóc
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1321.1 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 118.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.8 g
Zsír
-
Összesen 88.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5284.2 g
-
Cink 1303 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 621 mg
-
Vas 1006 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 1417 mg
-
Nátrium 680 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 474.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.4 g
-
Cink 154 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 118 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 71 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Hozzávalók
A gombóchoz
-
0.5 kg tehéntúró
-
2 db tojás
-
100 g búzadara
-
1 csipet só
-
1 csipet szódabikarbóna
A hempergetéshez
-
4 ek napraforgó olaj
-
6 ek zsemlemorzsa
A tetejére
Elkészítés
A gombóchoz
- Egy nagyobb lábosban vizet teszünk fel forrni egy kicsi sóval.
- A túrót villával jól összetörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha a tojásfehérjét habbá verve a végén adjuk hozzá, még könnyebb tésztát kapunk. Vizes kézzel kb. 20 gombócot formázunk, és félretesszük, míg a víz fel nem forr.
- Az olajon finoman megpirítjuk a zsemlemorzsát.
- A gombócokat a lobogva forró vízbe pottyantjuk, majd lefedjük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kisebb lángon még kb. 5 percig főzzük.
- Szűrőkanállal áttesszük a zsemlemorzsába, és jól meghempergetjük.
- Tejföllel, porcukorral és fahéjjal tálaljuk.
- Elkészítettem: 150 alkalommal
- Receptkönyvben: 620
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 87409
- Feltöltés dátuma: 2013. február 26.
Ajánló
Bár gríz van benne, de én sose hagyom állni. Egyszer próbaképpen hagytam 1-2 órát, de semmi különbséget nem tapasztaltam a gombócok állagában. Akkor meg minek? Természetesen frissen a legpuhább, másnapra keményebb és tömörebb lesz, de szerintem így van ez minden hasonló gombóccal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gyerekkoromban úgy kellett kikönyörögni, hogy túrógombócot főzzön édesanyám. Ugyanis tekintettel kellett lenni az asztalnál ülő férfiakra is, akik mindketten egyetértettek abban, hogy ez nem "férfiétel". Azt nehezményezték, hogy alig eszik meg, nemsokára megint éhesek lesznek. Van benne valami, de ez engem cseppet sem zavar. Én gyakran készítem, mert egy jó kis tartalmas leves után bizony ugyanúgy megállja a helyét, mint bármely más ebédtészta. Meg uzsonnára is jó, meg vacsorára, meg mindig, hacsak úgy eszünkbe jut.