r
Nosalty Logó

Fahéjas tépkedős kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Fahéjas tépkedős kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tészta rétegezéséhez

A tepsi kivajazásához

Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tészta rétegezéséhez

A tepsi kivajazásához

Összesen 3182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tészta rétegezéséhez

A tepsi kivajazásához

Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 3182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta rétegezéséhez

A tepsi kivajazásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez keverjük a sót és a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a tojást és az olvasztott vajat.
  3. Jól összegyúrjuk és bedagasztjuk. A dagasztást géppel vagy kézzel addig csináljuk, amíg a tészta könnyedén el nem válik az edény falától.
  4. 40 percig konyharuhával letakarva kelesztjük.

A tészta rétegezéséhez

  1. Amikor megkelt, vékonyra /3-4 mm/ kinyújtjuk.
  2. Olvasztott vajjal /amiből 2 teáskanálnyit meghagyunk a tetejére/ bekenjük, és fahéjjal elkevert cukorral egyenletesen beszórjuk.
  3. Éles késsel függőlegesen 6 lehetőleg egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat egymásra helyezzük. Az így kapott tésztát 6 szeletre vágjuk.

A tepsi kivajazásához

  1. A tepsit kivajazzuk. A szeleteket felállítva szorosan egymás mellé helyezzük a tepsibe, és ismét 40 percig kelesztjük.
  2. A tetejét a maradék olvasztott vajjal megkenjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 C fokon 35 perc alatt pirosra sütjük. Ha a teteje idő előtt elkezd nagyon pirulni, sütőpapírral letakarjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x12x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 7910
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokatestvérem ajánlotta, hogy próbáljam ki ezt a receptet. Izgatta a fantáziám, első adandó alkalommal megsütöttem. Ezt a kalácsot nem kell felvágni, mindenki kézzel tép belőle, igénye szerint.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta rétegezéséhez

A tepsi kivajazásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...