Fahéjas sült almás tejbezab
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pindurka81
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
271
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1081
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
271
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2667 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 1034 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 857 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.2 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 208.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
1081
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
89
kcal
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, magházat eltávolítjuk.
- Felkockázzuk, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk fahéjjal és 200 C°-on kb. 25 percig sütjük.
- Amíg süldögél az almánk, addig a tejet a zabkorpával felfőzzük.
- Amikor elkészült, teszünk bele 2 evőkanál mézet, jól elkeverjük. Picit hagyjuk hűlni.
- Ha az almácskánk megsült és a zab sem forró már, akkor műzlis tálkákba (4 tálkára lesz szükségünk) teszünk sült almát, ráöntjük a tejbezabot, négyfelé elosztva.
- Tetejét megszórjuk fahéjjal és szeletelt mandulabéllel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 204
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14965
- Feltöltés dátuma: 2011. július 02.
Ajánló
Reggelire, hidegen. (Bár én melegen is megbííírom enni, amint elkészült.... :-D) Díszíthetjük sült almaszeletekkel is. :) Kihűtjük, hűtőbe tesszük. Hidegen, reggelire...mennyei...! :):)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pindurka81
5 recept
Eszter barátnőm, aki régen kolléganőm volt, egyszer ebédre hozott tejbezabit (Eszter hívja így :-D). A zab akkor még semmilyen formában nem volt jelen a konyhámban, étrendemben. Megkóstoltatta velem, és nekem bejött. Köszi Eszter! ;) Azóta, már kísérleteztem többször is, készítettem banánosat, tejszínes-mazsolásat, vaníliásat, gesztenyéset, de ez a fahéjas almás a tuti befutó. Még a Kedvesnek is ízlik, pedig először, amikor meghallotta, hogy tejbezabot készítek, kikerekedtek a szemei! ;)