Fahéjas sült alma vörösáfonya dzsemmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
200g alma94 kcal
-
8g áfonyadzsem22 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3g vaj18 kcal
Összesen
153
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
800g alma374 kcal
-
32g áfonyadzsem89 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
612
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
92.8g alma43 kcal
-
3.7g áfonyadzsem10 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
Összesen
70
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 156.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
153
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.5 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 627.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
612
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
-
4 db alma
-
4 teáskanál áfonyadzsem
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk és a magházát egy késsel körbevágjuk, majd eltávolítjuk úgy, hogy az alja ne lyukadjon ki.
- A cukrot összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű fahéjjal és szegfűszeggel, majd az almákat jól beleforgatjuk, hogy mindenhol tapadjon rá (ha marad cukor, a közepébe is szórhatunk).
- Az almákat sütőpapírra helyezzük, megtöltjük 1-1 teáskanálnyi vörösáfonya dzsemmel, majd oldalukat meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal.
- A sütőt előmelegítjük, és megsütjük az almákat.
- Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 390
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 22421
- Feltöltés dátuma: 2011. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
vikki
85 recept
Könnyen elkészíthető illatos téli édesség egy kis vörösáfonyával. A fahéjas cukor sütés közben vékonyan rákaramellizálódik az almára, és így még finomabb lesz:)