r
Nosalty Logó

Fahéjas kifli Bettymami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettymami
Fahéjas kifli Bettymami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához (16 db kiflihez)

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához (16 db kiflihez)

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 1978 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához (16 db kiflihez)

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 1978 kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tésztához (16 db kiflihez)

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához (16 db kiflihez)

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, amíg egy lágy és rugalmas kelt tésztát kapunk. Készíthetjük kézzel is, robotgéppel is, kenyérsütőgéppel is. Letakarva pihentetjük kb. 30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  2. Közben kikeverjük a töltelékhez az olvasztott vajjal a fahéjat és a cukrot. (A fent megadott töltelékmennyiségek kb. értékek, nem mértem ki mindent pontosan, látni lehet, hogy kell-e még valamelyik anyag bele...)
  3. Ha megkelt a tészta, egy lisztezett felületen félbevágjuk. Mindkét darabot egyenként vékony (kb. 3-4 mm) kör alakúra kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek.
  4. Az egyik lapot megkenjük a töltelékkel, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott kör-tésztát.
  5. Pizzavágóval keresztbe, hosszába félbevágjuk, majd ezeket a cikkeket is újra és újrafelezzük, amíg 16 db körcikket kapunk.
  6. Minden darabot a külső/szélesebb oldalánál kezdve föltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
  7. A kifliket lekenjük a kissé felvert tojással.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9501
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjas kifli Bettymami konyhájából
Bettymami 24 recept

Nagyon egyszerű, és viszonylag gyors kis finomság. Ugyanígy készíthetünk fahéj helyett kakaós/csokis tölteléket vagy akár lekvárost is, ill. amire fantáziánk van...

Hozzávalók

Tésztához (16 db kiflihez)

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...