r
Nosalty Logó

Fahéjas-kardamomos kanebullar

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Fahéjas-kardamomos kanebullar
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 3732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 325 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3732 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kézmeleg tejbe beleteszünk egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A cukrot habosra keverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és homogénre keverjük. Hozzáöntjük a felfuttatott tejet, csomómentesre keverjük, majd apránként hozzászitáljuk a lisztet is.
  3. Puha tésztát gyúrunk belőle, letakarjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, fél centi vastag téglalap alakú tésztát nyújtunk belőle. A tölteléket kikeverjük, majd rákenjük a tésztára. A tészta rövidebb oldalát 1/3-ig felhajtjuk, majd ráhajtjuk a másik harmadot. Óvatosan, hogy tartsuk a téglalap formát, kicsit kinyújtjuk.
  5. A rövidebbik oldalán két centi vékony csíkokat vágunk. Fogunk egy csíkot, és elkezdjük feltekerni a bal kezünk mutató és középső ujjára. Ha már csak a harmada van meg, akkor áthúzzuk a két ujjunk között, és bedugjuk a tésztacsomó aljába.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, pár centis távolságra egymástól, mert nőni fogjak.

A töltelékhez

  1. A puha vajhoz hozzáadjuk a fahéjat és a kardamomot, kikeverjük, majd rákenjük a tésztára

A szóráshoz

  1. 8. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3834
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svéd péksüti reggelire, vagy délután tea, kockás takaró, és egy jó könyv mellé!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...