r
Nosalty Logó

Fahéjas kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fahéjas kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 3442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 289 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 3442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Langyos helyen 5 percig állni hagyjuk.
  2. A tojássárgájákat, a cukrot, a tejet (ebben előzőleg feloldjuk a sót), a felolvasztott margarintösszekeverjük és ezt, valamint a kovászt hozzáadjuk a liszthez. Jól kidolgozzuk a tésztát, hogy hólyagos legyen.
  3. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára kiborítjuk, a tésztát elfelezzük és egyenként kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  5. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  6. Felcsavarjuk, a végeit kicsit benyomkodjuk, tepsire tesszük mindkettőt, úgy hogy közöttük hely maradjon, mert megdagadnak.
  7. Fél órát langyos helyen pihentetjük.
  8. Felvert tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 46828
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből a tésztából 2 rúd kalács készíthető. Kiváló vendégváró sütemény, de a gyerekek is szívesen viszik tízóraira. Karácsonykor diós és mákos töltelékkel szoktam csinálni. Nálunk tökéletesen helyettesíti a beiglit. Egyszerűbb elkészíteni és a siker is biztosabb.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...