r
Nosalty Logó

Fahéjas kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Fahéjas kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

574
Kalória
12.6g
Fehérje
101.5g
Szénhidrátok
12.5g
Zsír
23.7g
Víz
102.3g
Koleszterin
3.6g
Rost
35.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 3442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tészta megkenéséhez

A töltelékhez

Összesen 289 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 3442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejjel, 1/2 dkg cukorral, az élesztővel és 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk. Langyos helyen 5 percig állni hagyjuk.
  2. A tojássárgájákat, a cukrot, a tejet (ebben előzőleg feloldjuk a sót), a felolvasztott margarintösszekeverjük és ezt, valamint a kovászt hozzáadjuk a liszthez. Jól kidolgozzuk a tésztát, hogy hólyagos legyen.
  3. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára kiborítjuk, a tésztát elfelezzük és egyenként kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  5. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.
  6. Felcsavarjuk, a végeit kicsit benyomkodjuk, tepsire tesszük mindkettőt, úgy hogy közöttük hely maradjon, mert megdagadnak.
  7. Fél órát langyos helyen pihentetjük.
  8. Felvert tojással megkenjük és közepesen meleg sütőben aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Ebből a tésztából 2 rúd kalács készíthető. Kiváló vendégváró sütemény, de a gyerekek is szívesen viszik tízóraira. Karácsonykor diós és mákos töltelékkel szoktam csinálni. Nálunk tökéletesen helyettesíti a beiglit. Egyszerűbb elkészíteni és a siker is biztosabb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!