r
Nosalty Logó

Fahéjas hajtogatott kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS18 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
eztettem
Fahéjas hajtogatott kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

519
Kalória
9.4g
Fehérje
82.6g
Szénhidrátok
18g
Zsír
33.3g
Víz
100.1g
Koleszterin
5.3g
Rost
35.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 519 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    921 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 3116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a liszteket összekeverjük az élesztőporral és a cukorral.
  2. A tejet, vizet, vajat összemelegítjük (nem forraljuk fel!), majd kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A lisztes keverékhez hozzáadjuk a (már nem túl forró) folyadékot, a vaníliát és a tojásokat.
  4. A dagasztókarral a rugalmas, fényes, edény falától elváló textúráig dagasztjuk a tésztát. Aztán hagyjuk duplájára kelni.
  5. Amíg kel a tészta: a cukrot összekeverjük a fahéjjal és a szerecsendióval.
  6. A vajat barnulásig hevítjük.
  7. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (a vastagságnál a fázisfotókat alapul véve), megkenjük a vajjal, és megszórjuk az összes fahéjas cukorral. (Úgy fog tűnni, hogy sok lesz az már, de azért szórjuk csak rá az összeset.)
  8. Az így előkészített tésztát 8 cm szélességű csíkokra vágjuk, a csíkokat szépen egymásra rakjuk, és a tornyot felszeleteljük téglalapokra. Az így kialakult oszlopokat szorosan egymás mellé berakjuk egy 14x24-es kivajazott, kilisztezett kenyérsütő formába, és megsütjük. Evés előtt 20 perc pihenés jót tesz neki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 14x24

Az adventi időszak kedvencének ígérkezik: édes, fahéjas, finom. De kicsit punk is, legalábbis kívülről. A hozzávalók mennyiségét cup-ból számoltam át (hogy ne legyek azzal vádolva, hogy esetleg nem megy jól a magyar:D), ezért tűnnek kissé idétlennek. Az eredeti recept (az eztettem.blogspot.com-on belinkeltem, érdemes is megnézni a szuper fázisfotók miatt) ennél kevesebb liszttel dolgozott, viszont annyival nagyon ragacsos, kezelhetetlen lett a tészta, ezért növeltem az adagon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!