Fahéjas-chilis-barackos csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
125g barackkonzerv90 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g majoranna1 kcal
Összesen
407
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
500g barackkonzerv360 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g majoranna3 kcal
Összesen
1625
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
62.1g csirkemellfilé74 kcal
-
31g barackkonzerv22 kcal
-
5.6g lilahagyma2 kcal
-
0.9g rozmaring1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
Összesen
99
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 558 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 306.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
407
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.4 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3481.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 2232 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1226.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 99 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 846 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1717 micro
-
β-crypt 430 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
1625
kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 szál rozmaring
-
1 kk chili
-
1 ek fahéj
-
1 teáskanál fekete bors
-
2 csipet só
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kk majoranna
Elkészítés
- A csirkemellet alaposan fűszerezzük be sóval, borssal, majoránnával. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat (ha nincs, sima olaj is megteszi). Amikor felhevült, dobjuk bele a száras rozmaringot és a fokhagymát, kavarjuk meg, és tegyük rá a befűszerezett csirkét. Egyik és másik oldalát is pirítsuk meg 10-15 percig.
- Amíg sül, vágjuk fel a lilahagymát nagyobb csíkokra, és a barackokat csíkokra, kockára. (Ahogy jólesik, én felváltva szoktam fele kocka, fele csík.) A konzervből kiveszünk 2-3 darabot, és botmixerrel leturmixoljuk.
- Amikor a hús jól megsült, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre egy kis időre. A megmaradt fűszeres olajos serpenyőbe dobjuk bele a felvágott barackokat és az összeturmixolt barackot is. Fűszerezzük csilivel, majd adjuk hozzá a hagymát is. Pár perc elteltével adjuk hozzá a fahéjat. Kb. 5 percig főzzük, amíg a hagyma megpuhul kicsit.
- Visszatesszük a barackos szószba a csirkemellet/melleket, és átforraljuk. Körülbelül 10-15 percig rotyogjon kis lángon.
- Rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6547
- Feltöltés dátuma: 2014. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Baráti vacsorát terveztünk, valami gyorsat, egyedit szerettem volna készíteni barátainknak. Nagy kedvenceik között szerepel a barackos sajtos csirke... gondoltam, fűszerezzük meg egy kicsit, csavarjunk rajta egyet, és kitaláltam ezt a receptet. (Valószínű nem én vagyok az egyetlen, aki ilyet készített már, de az itt olvasható recept saját recept.) Nem vagyok borász, de én a Szekszárdi Pinot Noir Rosét ajánlom mellé. Nekünk bevált.:)