Fahéjas almával töltött Pavlova torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jenei Ági
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
133g alma62 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g eper8 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
Összesen
541
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
800g alma374 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
150g eper45 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Összesen
3242
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
11.9g tojásfehérje6 kcal
-
14.9g cukor58 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
39.8g alma19 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7.5g eper2 kcal
-
24.9g habtejszín73 kcal
Összesen
162
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 212 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
541
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 156.6 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1638.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.7 g
-
Cukor 418 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1272 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1418 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 1370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
3242
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
-
6 db tojásfehérje
-
30 dkg cukor
-
1.5 teáskanál balzsamecet
-
4 közepes db alma
-
2 csapott ek cukor
-
1 kávéskanál fahéj
-
15 dkg eper
-
500 ml habtejszín
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a tojásfehérjét verjük fel keményre, és lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor már fényes és kemény a hab, keverjük lassan hozzá a balzsamecetet.
- Vegyünk elő egy kellő méretű tepsit, a sütőpapírra ceruzával rajzoljuk egy 24 cm átmérőjű kört, és a fél adag hab ¾ részét kenjük rá a kijelölt sablonra. A maradék ¼ részt rakjuk habzsákba, és a krém tetejére készítsünk egy karimát. Így a belsejét majd meg tudjuk tölteni az almás keverékkel és a habbal. Majd ismételjük meg egy másik tepsire is.
- A két tepsit a tortalapokkal tegyük a forró sütőbe, vegyük vissza a hőmérsékletet 150 fokra, és 75 percig szárítsuk a lapokat. Ha letelt az idő, kapcsoljuk ki és nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk kihűlni, nem baj, ha berepedezik!
- Hámozzuk és csumázzuk ki az almát, vágjuk nagyon apró darabokra, szórjuk meg ízlés szerint cukorral (kb. 2 csapott evőkanál) és fahéjjal, egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. A tejszínhabot verjük fel keményre.
- A már kihűlt lapok közül az egyiket kenjük meg egy kis réteg tejszínhabbal, erre pakoljuk rá az almás-fahéjas-cukros keverék felét, takarjuk be újra tejszínhabbal. Erre rápakoljuk a másik lapot, és megismételjük az előbbi lépéseket. Ha már betakartuk az almás réteget a habbal, akkor díszítsük eperrel.
- Pár órára tegyük hűtőbe, hogy összeálljanak az ízek. Az almás keverék finom leve eközben lefolyik a torta szélén, és kellőképp puhává varázsolja. Isteni finom, próbáljátok ki!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1952
- Feltöltés dátuma: 2015. március 07.
Ajánló
Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a különleges tortákat, imádják a habcsókot, a fahéjas almát!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jenei Ági
7 recept
Legkisebbik fiam, Milán imádja a habcsókot. Régóta szemeztem már ezzel a tortával, hát belevágtam, és elkészítettem. Mondanom sem kell, hogy imádták, és pillanatok alatt elfogyott!