Fahéjas almaleves sült almával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
250g alma117 kcal
-
333g víz0 kcal
-
167g tej93 kcal
-
83g habtejszín243 kcal
-
29 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A levesbetéthez
Összesen
619
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 534.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.9 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 707.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
619
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 194.6 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 598 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3209.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 1686 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 779 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.6 g
-
Cukor 343 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 4247.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1599 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 1504 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 939 micro
-
β-crypt 248 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
3717
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A leveshez
- Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockára vágva egy nagy fazékba helyezzük.
- Felöntjük vízzel, cukorral ízesítjük, és feltesszük főni.
- Forrástól számítva kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet, és botmixerrel simára dolgozzuk.
- A tejszínben csomómentesre keverjük a pudingport és a fahéjat. Ezt is hozzákeverjük a leveshez.
- Még kb. 10 percig forraljuk, ezután levesszük a tűzről és kihűtjük.
A levesbetéthez
- Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Nyolcadokra vágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
- Egy sütőtál aljára vajat morzsolunk, rászórjuk az almadarabokat és a cukrot. A tálat lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
- 10 perc sütés után eltávolítjuk róla a fedőt, meghintjük az almákat fahéjjal, összekeverjük, és 160 fokosra mérsékelt sütőben sütjük tovább (fedő nélkül).
- Addig sütjük, amíg barnás színe lesz és a leve elpárolog alóla.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 5059
- Feltöltés dátuma: 2014. március 17.
Ajánló
Miután a levest tányérokba mertük, megszórjuk a tetejét az almadarabokkal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Könnyed, hideg gyümölcsleves, a sok fahéj miatt mégis inkább téli hangulatú, mint nyári. Számomra ugyanis a fahéj az illatával, az ízével a karácsonyt, a meleg szobát idézi meg. Éppen ezért karácsonykor készítettem el, de annyira finom lett, hogy ezentúl az év bármelyik szakában szívesen fogyasztom.