r
Nosalty Logó

Fahéjas almaleves sült almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fahéjas almaleves sült almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 619 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 3717 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 60 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 619 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    194.6 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3209.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    4247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 3717 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és kockára vágva egy nagy fazékba helyezzük.
  2. Felöntjük vízzel, cukorral ízesítjük, és feltesszük főni.
  3. Forrástól számítva kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet, és botmixerrel simára dolgozzuk.
  4. A tejszínben csomómentesre keverjük a pudingport és a fahéjat. Ezt is hozzákeverjük a leveshez.
  5. Még kb. 10 percig forraljuk, ezután levesszük a tűzről és kihűtjük.

A levesbetéthez

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk. Nyolcadokra vágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy sütőtál aljára vajat morzsolunk, rászórjuk az almadarabokat és a cukrot. A tálat lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  3. 10 perc sütés után eltávolítjuk róla a fedőt, meghintjük az almákat fahéjjal, összekeverjük, és 160 fokosra mérsékelt sütőben sütjük tovább (fedő nélkül).
  4. Addig sütjük, amíg barnás színe lesz és a leve elpárolog alóla.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5041
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 17.

Ajánló

Miután a levest tányérokba mertük, megszórjuk a tetejét az almadarabokkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyed, hideg gyümölcsleves, a sok fahéj miatt mégis inkább téli hangulatú, mint nyári. Számomra ugyanis a fahéj az illatával, az ízével a karácsonyt, a meleg szobát idézi meg. Éppen ezért karácsonykor készítettem el, de annyira finom lett, hogy ezentúl az év bármelyik szakában szívesen fogyasztom.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...