r
Nosalty Logó

Étcsokoládétorta tej- és gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Étcsokoládétorta tej- és gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5091 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    301.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6370.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1823 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2406 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.2 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1086.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3337 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    654 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    1202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3197 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1674 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1992 micro
Összesen 5091 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, és a fehérjét is kemény habbá verjük.
  2. Ha a tojásfehérje kész, akkor ehhez hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és a rizslisztet. Utána ráöntjük a tojásos-cukros masszát. Ezt az egészet egy villa segítségével összekeverjük.
  3. Egy kapcsos tortaformát jó alaposan kikenünk vajjal, majd beleöntjük a masszánkat. Előmelegített sütőben (alul-felül sütés), 180 fokon, 35-40 percig sütjük. Ha kész van, lehűtjük a piskótánkat.
  4. A krémhez, a pudingporokat a rizstejben felfőzzük, utána beletördeljük az étcsokoládét (pár kockát meghagyunk a díszítéshez), és sűrűre főzzük. Hagyjuk a krémet is kihűlni. Addig a margarint a cukorral habosra keverjük.
  5. Ha már kellően kihűlt a pudingos krémünk, akkor hozzáadjuk a cukros margarinhoz, és jó alaposan összekeverjük, egyneműsítjük.
  6. A piskótát 3 részre vágjuk. Megkenjük a lapokat a csokis krémmel (ügyelve arra, hogy a díszítéshez is maradjon), majd kívülről is bevonjuk a tortalapokat. Egy nyomózsák segítségével feldíszítjük, és csokireszelékkel borítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1756
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám 50. születésnapjára készítettem el ezt a tortát (tavaly volt). Azt akartam, hogy tökéletes legyen. Számomra és a családomnak is az lett. Nagyon tartalmas és laktató desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...