r
Nosalty Logó

Étcsokoládés-narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Étcsokoládés-narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Összesen 5864 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Összesen 254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 487 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.8 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3976.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    949.1 g
  • Cukor
    758 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1358 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 5864 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon, 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Narancsos krémhez

  1. A narancsos krémhez a tojásokat a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd belereszeljük a narancs héját.
  2. A tejet felforrósítjuk, a lereszelt narancs levével együtt, majd, ha felforrt, nagyon óvatosan, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojásos masszához keverjük. Visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.

Étcsokoládés krémhez

  1. Ha kihűlt a piskótalapunk, felszeletelünk egy egész narancsot, és a tortaforma oldalát körberakjuk bele, majd ráöntjük a narancsos krémet. Az étcsokoládés krémhez a tejszínt felforrósítjuk, majd miután lehúztuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és hagyjuk kihűlni.
  2. A 2 tojássárgáját 15 dkg porcukorral és egy narancs héjával kikeverjük, és hozzáadjuk a csokis, tejszínes krémet is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk az étcsokoládés masszát. A zselatint 1 dl narancslével kicsit felmelegítjük, és az előzőekhez adjuk. A krémet a kihűlt narancsos rétegen elsimítjuk.

Tetejére

  1. A tortazselét a narancslével és a cukorral felforraljuk, majd hogy szép narancsos színe legyen, egy kis ételfestéket adunk hozzá. Ezt is elsimítjuk a torta tetején.

Kandírozott narancshoz

  1. A kandírozott narancshéjhoz a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba tesszük, és a narancsot meghámozzuk, a héját tetszés szerint szeletekre vágjuk, és minimum fél órát forraljuk a cukorszirupba. Ha elkészült lecsepegtetjük, és kristálycukorba forgatjuk, ezzel díszítjük a torta tetejét. Tálalás előtt ajánlatos egy napra hűtőszekrényben pihentetni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 998
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kigondoltam egy tökéletes, habos, krémes, narancsos álmot és lám, megszületett a mű, ami mennyei ízvilágával mindenkit magával ragad! :)

Hozzávalók

A piskótához

Narancsos krémhez

Étcsokoládés krémhez

Tetejére

Kandírozott narancshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...