Étcsokoládés-narancsos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
4 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
Narancsos krémhez
-
33g tej19 kcal
-
29 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
9g tojás12 kcal
Étcsokoládés krémhez
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
Tetejére
-
1g tortazselé3 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g narancslé0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Kandírozott narancshoz
-
8g víz0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
Összesen
487
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
46 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
Narancsos krémhez
-
400g tej224 kcal
-
343 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
110g tojás138 kcal
Étcsokoládés krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Tetejére
-
12g tortazselé41 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
1g narancslé0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Kandírozott narancshoz
-
100g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
5864
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
7.1g tojás9 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
Narancsos krémhez
-
17.1g tej10 kcal
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
3.9g narancslé2 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
Étcsokoládés krémhez
-
8.6g habtejszín25 kcal
-
8.6g étcsokoládé47 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
4.3g narancslé2 kcal
-
4.3g habtejszín13 kcal
Tetejére
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0g narancslé0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Kandírozott narancshoz
-
4.3g víz0 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
Összesen
254
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
487
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.2 g
Zsír
-
Összesen 200.8 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3976.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1049 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 487 mg
-
Foszfor 1510 mg
-
Nátrium 745 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 949.1 g
-
Cukor 758 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 691.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1400 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 355 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 1112 mg
-
Retinol - A vitamin: 1358 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 319 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1958 micro
Összesen
5864
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
254
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
10 dkg cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
8 dkg finomliszt
Narancsos krémhez
-
4 dl tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
15 dkg cukor
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
2 db tojás
Étcsokoládés krémhez
-
2 dl habtejszín
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 db tojássárgája
-
15 dkg porcukor
-
2 teáskanál zselatin
-
1 dl narancslé
-
1 dl habtejszín
Tetejére
-
1 csomag tortazselé
-
6 ek cukor
-
0.5 ml narancslé
Kandírozott narancshoz
-
1 dl víz
-
15 dkg cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon, 10 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Narancsos krémhez
- A narancsos krémhez a tojásokat a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd belereszeljük a narancs héját.
- A tejet felforrósítjuk, a lereszelt narancs levével együtt, majd, ha felforrt, nagyon óvatosan, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojásos masszához keverjük. Visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
Étcsokoládés krémhez
- Ha kihűlt a piskótalapunk, felszeletelünk egy egész narancsot, és a tortaforma oldalát körberakjuk bele, majd ráöntjük a narancsos krémet. Az étcsokoládés krémhez a tejszínt felforrósítjuk, majd miután lehúztuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és hagyjuk kihűlni.
- A 2 tojássárgáját 15 dkg porcukorral és egy narancs héjával kikeverjük, és hozzáadjuk a csokis, tejszínes krémet is. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk az étcsokoládés masszát. A zselatint 1 dl narancslével kicsit felmelegítjük, és az előzőekhez adjuk. A krémet a kihűlt narancsos rétegen elsimítjuk.
Tetejére
- A tortazselét a narancslével és a cukorral felforraljuk, majd hogy szép narancsos színe legyen, egy kis ételfestéket adunk hozzá. Ezt is elsimítjuk a torta tetején.
Kandírozott narancshoz
- A kandírozott narancshéjhoz a vizet és a cukrot egy kisebb lábosba tesszük, és a narancsot meghámozzuk, a héját tetszés szerint szeletekre vágjuk, és minimum fél órát forraljuk a cukorszirupba. Ha elkészült lecsepegtetjük, és kristálycukorba forgatjuk, ezzel díszítjük a torta tetejét. Tálalás előtt ajánlatos egy napra hűtőszekrényben pihentetni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 995
- Feltöltés dátuma: 2016. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kigondoltam egy tökéletes, habos, krémes, narancsos álmot és lám, megszületett a mű, ami mennyei ízvilágával mindenkit magával ragad! :)