r
Nosalty Logó

Étcsokoládés mousse torta bonbonnal díszítve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Étcsokoládés mousse torta bonbonnal díszítve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A mogyorós alaphoz

A mousse krémhez

A díszítéshez és a bonbonhoz (10 db)

Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A mogyorós alaphoz

A mousse krémhez

A díszítéshez és a bonbonhoz (10 db)

Összesen 4924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A mogyorós alaphoz

A mousse krémhez

A díszítéshez és a bonbonhoz (10 db)

Összesen 411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    362 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4264.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    905 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 4924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A mogyorós alaphoz

A mousse krémhez

A díszítéshez és a bonbonhoz (10 db)

Elkészítés

A mogyorós alaphoz

  1. Tészta elkészítése: a szobahőmérsékletű tojásfehérjéket csipet sóval félkeményre verjük, majd apránként hozzáadagoljuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  2. Belekeverjük a darált mogyorót, és egy sütőpapírral bélelt (26 cm-s) tortaformában 160 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni.
  3. A kihűlt tésztából egy 18 cm-s karikát kivágunk, és köré zsírpapírral bélelt tortaformát teszünk.
  4. Cukorszirup elkészítése: a cukrot és a vizet forrástól számítva kb. 2-3 percig forraljuk, majd kihűtjük.
  5. Mousse krém elkészítése: a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és félretesszük hűlni.
  6. A szobahőmérsékletű tojássárgákat gőz fölött, a cukorszirupot folyamatosan adagolva habosra keverjük úgy, hogy a tál félig benne legyen a vízben. Amint elég habos (ne legyen majonézszerű, mert akkor már elrontottuk!) vegyük le, és még verjük a habverővel kb. 5-7 percig, vagy amíg ki nem hűl. Hidegnek kell lennie!
  7. Ekkor hozzáöntjük a már kihűlt, de még olvadt csokoládét, fakanállal elkeverjük.
  8. A minimum 12 órát hűtőben tárolt habtejszínt habbá verjük. Apránként hozzáadagoljuk a csokoládés krémhez, fakanállal óvatosan elkeverjük. 2-3 evőkanálnyit habzsákba töltünk (bonbonok töltelékéhez).
  9. Ráöntjük a mogyorós alapra, és 3-4 órára hűtőbe tesszük/vagy 1 éjszakára.
  10. A kapcsos tortaformát leszedjük, az oldalát és a tetejét durvára tört, pirított mogyoróval, közepét reszelt csokoládéval megszórjuk.
  11. Bonbon elkészítése: előkészítjük a polikarbonát formát (a bonbon elkészíthető szilikonos formában is). Egy ecset segítségével kikenjük a bronzporral a formát (ez el is hagyható).
  12. A csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk (praktikák között megtalálható). A formába öntjük, légbuborékokat kiütögetjük, majd fejjel-lefelé fordítva egy sütőpapírra kifolyatjuk a felesleges csokoládét (amint megdermed ez a csokoládé újrahasznosítható).
  13. A formát a csokoládéhüvely dermedéséig hűtőbe tesszük (kb. 30 perc).
  14. Megtöltjük a csokoládéhüvelyeket a mousse krémmel, és lezárjuk a bonbonok tetejét újratemperált csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 26 és 18
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14968
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Csokoládé kedvelőknek, születésnapra. A bonbon elkészítéséről képes beszámoló itt:

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandula Sarok blog írójától kaptuk ajándékba ezt a tortát, egy blogger találkozó alkalmával nem oly rég. Nagyon ízlett, nem volt kérdés, elkészítem Apukám közelgő születésnapjára. Volt is sikere, hisz kiütötte a már régóta első helyen álló répatortámat is. :) Ha odafigyelünk a részletekre, nem lehet elrontani. Én a krémnek 2x álltam neki, de tanultam a hibáimból. :) A torta természetesen elkészíthető vagy csak a 18 cm-es formában, akkor kicsit vastagabb lesz az alap, vagy 26 cm-es formában, akkor alacsonyabb lesz a krém.

Hozzávalók

A mogyorós alaphoz

A mousse krémhez

A díszítéshez és a bonbonhoz (10 db)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...