r
Nosalty Logó

Eszterházy torta Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Eszterházy torta Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 5675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 374 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    439.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    233 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4507.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    846 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1237 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 5675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Egy sütőpapírra 4x körberajzolunk egy 18 cm-es kerek formát, majd kivágjuk.
  2. A 4 köralakot elhelyezzük a tepsikbe. Valószínűen 2 db lapos tepsibe fér bele. Érdemes a papírok alját kicsit bezsírozni, hogy kicsit tapadjon. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  3. A tojásfehérjébe beletesszük a sót és a citromlét, és kemény habbá verjük.
  4. Ha már jó kemény, beletesszük a nádcukrot és addig keverjük, amíg serceg, majd belekeverjük a diót és a fahéjat.
  5. A masszát 4 részre osztjuk, és a sütőpapíros köröket kikenjük vele. Ha nagyon pontosak akarunk lenni, ki lehet mérni. Ha szépen elegyengettük, mehet a sütőbe, kb. 10 perc alatt kisütjük a lapokat, majd várunk, hogy hűljön. Nem kell teljesen kihűlnie, csak annyira, hogy megfordítva könnyen lejöjjön a papír a kész tésztáról. Nagyon óvatosnak kell lenni. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  6. Elkészítjük a krémet közben. Tejből és a pudingporból pudingot főzünk, és hagyjuk kihűlni.
  7. A margarint habosra kavarjuk a porrá darált nádcukorral, és a már kihűlt pudinghoz keverjük. Ehhez jön a darált dió, és az ízlés szerinti rum vagy aroma. A krémet is 4 felé osztjuk, igaz csak három lapot kenünk meg, de kell krém az oldalára is.
  8. A 4 lapból kiválasztjuk a legszebbet és leglaposabbat, mert az lesz a legfelső. Az 1. lapot rátesszük egy lapos tányérra, vagy ki mire szeretné. Megkenjük a krémmel, és rátesszük a 2. lapot. Ezt is megkenjük, és mehet rá a 3. lap. Krém és a 4. lap. Kicsit megigazítjuk a lapokat, hogy jól legyenek összeragasztva.
  9. A felső lapra jön a díszítés: A kétféle csokit külön-külön megolvasztjuk a mikróban. Az étcsokit szépen felkenjük a felső lapra, hogy szép sima legyen. Mielőtt megkeményedne, a felolvasztott fehér csokit egy zacskóba tesszük, és pici lyukat vágunk a sarkán. Az étcsokira köröket rajzolunk a fehér csokival.
  10. Előveszünk egy fogpiszkálót, és csíkokat rajzolunk a csokira, majd ellentétesen is. A fotón látszik a minta. Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni.
  11. A hűtőből kivett tortának az oldalát bekenjük krémmel, és beszórjuk dióval. Rátesszük a félbevágott diókat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 32594
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Ajánló

Bárkinek ajánlom, aki szereti a diós ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom szülinapjára készült ez a változat, mert most nem ehet fehér cukrot és lisztet. A neten találtam a laptopkonyha-n. Köszönet érte.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...