Eszterházy torta Boszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 38% Zsír
Tésztához
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
25g nádcukor95 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krémhez
Díszítéshez
-
25g dió164 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
40 kcal
-
3g dió21 kcal
Összesen
1420
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 38% Zsír
Tésztához
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krémhez
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
100g dió654 kcal
-
3g rum7 kcal
Díszítéshez
-
100g dió654 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
30g fehér csokoládé162 kcal
-
13g dió85 kcal
Összesen
5675
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 38% Zsír
Tésztához
-
13.1g tojásfehérje7 kcal
-
6.6g nádcukor25 kcal
-
13.1g dió86 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krémhez
-
26.3g tej15 kcal
-
11 kcal
-
5.3g nádcukor20 kcal
-
9.9g margarin71 kcal
-
6.6g dió43 kcal
-
0.2g rum0 kcal
Díszítéshez
-
6.6g dió43 kcal
-
6.6g étcsokoládé36 kcal
-
11 kcal
-
0.9g dió6 kcal
Összesen
374
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 109.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1126.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 212 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.9 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
1420
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.9 g
Zsír
-
Összesen 439.7 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 233 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4507.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 1145 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 846 mg
-
Foszfor 1738 mg
-
Nátrium 649 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.7 g
-
Cukor 268 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 226.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1237 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 418 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 1155 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 991 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
5675
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
374
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
5 db tojásfehérje
-
10 dkg nádcukor
-
1 csipet só
-
3 csepp citromlé
Krémhez
-
4 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
15 dkg margarin
Díszítéshez
-
3 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
Tésztához
- Egy sütőpapírra 4x körberajzolunk egy 18 cm-es kerek formát, majd kivágjuk.
- A 4 köralakot elhelyezzük a tepsikbe. Valószínűen 2 db lapos tepsibe fér bele. Érdemes a papírok alját kicsit bezsírozni, hogy kicsit tapadjon. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
- A tojásfehérjébe beletesszük a sót és a citromlét, és kemény habbá verjük.
- Ha már jó kemény, beletesszük a nádcukrot és addig keverjük, amíg serceg, majd belekeverjük a diót és a fahéjat.
- A masszát 4 részre osztjuk, és a sütőpapíros köröket kikenjük vele. Ha nagyon pontosak akarunk lenni, ki lehet mérni. Ha szépen elegyengettük, mehet a sütőbe, kb. 10 perc alatt kisütjük a lapokat, majd várunk, hogy hűljön. Nem kell teljesen kihűlnie, csak annyira, hogy megfordítva könnyen lejöjjön a papír a kész tésztáról. Nagyon óvatosnak kell lenni. Félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
- Elkészítjük a krémet közben. Tejből és a pudingporból pudingot főzünk, és hagyjuk kihűlni.
- A margarint habosra kavarjuk a porrá darált nádcukorral, és a már kihűlt pudinghoz keverjük. Ehhez jön a darált dió, és az ízlés szerinti rum vagy aroma. A krémet is 4 felé osztjuk, igaz csak három lapot kenünk meg, de kell krém az oldalára is.
- A 4 lapból kiválasztjuk a legszebbet és leglaposabbat, mert az lesz a legfelső. Az 1. lapot rátesszük egy lapos tányérra, vagy ki mire szeretné. Megkenjük a krémmel, és rátesszük a 2. lapot. Ezt is megkenjük, és mehet rá a 3. lap. Krém és a 4. lap. Kicsit megigazítjuk a lapokat, hogy jól legyenek összeragasztva.
- A felső lapra jön a díszítés: A kétféle csokit külön-külön megolvasztjuk a mikróban. Az étcsokit szépen felkenjük a felső lapra, hogy szép sima legyen. Mielőtt megkeményedne, a felolvasztott fehér csokit egy zacskóba tesszük, és pici lyukat vágunk a sarkán. Az étcsokira köröket rajzolunk a fehér csokival.
- Előveszünk egy fogpiszkálót, és csíkokat rajzolunk a csokira, majd ellentétesen is. A fotón látszik a minta. Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni.
- A hűtőből kivett tortának az oldalát bekenjük krémmel, és beszórjuk dióval. Rátesszük a félbevágott diókat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 32699
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.
Ajánló
Bárkinek ajánlom, aki szereti a diós ízeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Kislányom szülinapjára készült ez a változat, mert most nem ehet fehér cukrot és lisztet. A neten találtam a laptopkonyha-n. Köszönet érte.