Eszterházy torta beszter konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
38g cukor145 kcal
-
38g dió245 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
A krémhez
-
31g tej18 kcal
-
15 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
6g dió41 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
6g víz0 kcal
-
1g rum2 kcal
-
13g tojássárgája40 kcal
-
15g cukor58 kcal
Tetejére
-
13g fehér csokoládé67 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
21 kcal
Összesen
992
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
300g cukor1161 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
400g tojásfehérje208 kcal
A krémhez
-
250g tej140 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
50g dió327 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
50g víz0 kcal
-
8g rum18 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
120g cukor464 kcal
Tetejére
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
167 kcal
Összesen
7938
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
14g cukor54 kcal
-
14g dió92 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
18.7g tojásfehérje10 kcal
A krémhez
-
11.7g tej7 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
4.7g tojássárgája15 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
Tetejére
-
4.7g fehér csokoládé25 kcal
-
2.3g étcsokoládé13 kcal
-
2.8g sárgabaracklekvár8 kcal
Összesen
371
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 69 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.6 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
992
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.6 g
Zsír
-
Összesen 551.8 g
-
Telített zsírsav 214 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 180 g
-
Koleszterin 1755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5081.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 1105 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 700 mg
-
Foszfor 2045 mg
-
Nátrium 1005 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661 g
-
Cukor 584 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 543.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2447 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 1056 mg
-
Retinol - A vitamin: 2393 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 617 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1145 micro
Összesen
7938
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
371
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
300 g cukor
-
20 g finomliszt
-
10 db tojásfehérje
A krémhez
-
250 ml tej
-
30 g vaníliás cukor
-
300 g vaj
-
5 g zselatin
-
50 ml víz
-
1 ek rum
-
5 db tojássárgája
-
120 g cukor
Tetejére
-
100 g fehér csokoládé
-
50 g étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, majd 5 db 20-22 cm átmérőjű kört vágunk sütőpapírból.
- A tojásfehérjéket az apránként hozzáadagolt cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót és a lisztet is.
- A kapott masszát öt egyenlő részre osztjuk, az előkészített lapokra kenjük, s egyenként kisütjük. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.
A krémhez
- A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, a tejet feltesszük főni a vaníliás cukorral. Mikor már forr, félrehúzzuk, kicsit visszahűtjük. Egy jó merőkanálnyit a sárgákra szedünk, s jól kikeverjük, majd visszaöntjük a tejbe, és lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vízben elkevert zselatinport.
- Hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a darált diót és a kihabosított vajat is.
- A lapokat a krém háromnegyedével betöltjük.
Tetejére
- A csokoládékat külön-külön edényben vízgőz felett megolvasztjuk.
- A fehérrel teljesen bevonjuk a torta tetejét, majd vékony spirálban rácsorgatjuk az étcsokoládét, és egy fogpiszkáló segítségével "kihúzgáljuk" azt, így megrajzolva a tipikus Eszterházy-mintát. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a fehér csokoládé hamar megköt.
- A tortát a megmaradt krémmel körbekenjük, majd darált dióval leszórjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 16830
- Feltöltés dátuma: 2013. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az eredeti Eszterházy-torta receptje, csak a fondantot cseréltem le a csokoládés bevonattal. Egy nagy klasszikus, nagy alkalmakra. Én még tovább díszítettem tejszínhabbal és pörkölt-karamellizált dióval, csak arról már nem készült kép.