r
Nosalty Logó

Eszterházy torta beszter konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Eszterházy torta beszter konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Tetejére

992
Kalória
17.2g
Fehérje
82.6g
Szénhidrátok
69g
Zsír
67.9g
Víz
219.4g
Koleszterin
3.5g
Rost
73g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Összesen 992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Összesen 7938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Összesen 371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    551.8 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5081.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    543.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2447 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2393 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 7938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 371 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, majd 5 db 20-22 cm átmérőjű kört vágunk sütőpapírból.
  2. A tojásfehérjéket az apránként hozzáadagolt cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót és a lisztet is.
  3. A kapott masszát öt egyenlő részre osztjuk, az előkészített lapokra kenjük, s egyenként kisütjük. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krémhez

  1. A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, a tejet feltesszük főni a vaníliás cukorral. Mikor már forr, félrehúzzuk, kicsit visszahűtjük. Egy jó merőkanálnyit a sárgákra szedünk, s jól kikeverjük, majd visszaöntjük a tejbe, és lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vízben elkevert zselatinport.
  2. Hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a darált diót és a kihabosított vajat is.
  3. A lapokat a krém háromnegyedével betöltjük.

Tetejére

  1. A csokoládékat külön-külön edényben vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A fehérrel teljesen bevonjuk a torta tetejét, majd vékony spirálban rácsorgatjuk az étcsokoládét, és egy fogpiszkáló segítségével "kihúzgáljuk" azt, így megrajzolva a tipikus Eszterházy-mintát. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a fehér csokoládé hamar megköt.
  3. A tortát a megmaradt krémmel körbekenjük, majd darált dióval leszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az eredeti Eszterházy-torta receptje, csak a fondantot cseréltem le a csokoládés bevonattal. Egy nagy klasszikus, nagy alkalmakra. Én még tovább díszítettem tejszínhabbal és pörkölt-karamellizált dióval, csak arról már nem készült kép.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!