r
Nosalty Logó

Eszterházy torta beszter konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszterházy torta beszter konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Összesen 992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Összesen 7938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Összesen 371 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.6 g

Zsír

  • Összesen
    551.8 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    180 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5081.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    2045 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2447 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2393 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1145 micro
Összesen 7938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, majd 5 db 20-22 cm átmérőjű kört vágunk sütőpapírból.
  2. A tojásfehérjéket az apránként hozzáadagolt cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót és a lisztet is.
  3. A kapott masszát öt egyenlő részre osztjuk, az előkészített lapokra kenjük, s egyenként kisütjük. Hagyjuk őket teljesen kihűlni.

A krémhez

  1. A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, a tejet feltesszük főni a vaníliás cukorral. Mikor már forr, félrehúzzuk, kicsit visszahűtjük. Egy jó merőkanálnyit a sárgákra szedünk, s jól kikeverjük, majd visszaöntjük a tejbe, és lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Még melegen hozzáadjuk a vízben elkevert zselatinport.
  2. Hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a darált diót és a kihabosított vajat is.
  3. A lapokat a krém háromnegyedével betöltjük.

Tetejére

  1. A csokoládékat külön-külön edényben vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A fehérrel teljesen bevonjuk a torta tetejét, majd vékony spirálban rácsorgatjuk az étcsokoládét, és egy fogpiszkáló segítségével "kihúzgáljuk" azt, így megrajzolva a tipikus Eszterházy-mintát. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a fehér csokoládé hamar megköt.
  3. A tortát a megmaradt krémmel körbekenjük, majd darált dióval leszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16786
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti Eszterházy-torta receptje, csak a fondantot cseréltem le a csokoládés bevonattal. Egy nagy klasszikus, nagy alkalmakra. Én még tovább díszítettem tejszínhabbal és pörkölt-karamellizált dióval, csak arról már nem készült kép.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...