Eszterházy praliné
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Emőke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 36% Zsír
A diókrémhez
-
30g dió196 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
12g főzőtejszín16 kcal
-
2g vaj14 kcal
A fehér csokoládékrémhez
-
8g főzőtejszín10 kcal
-
30g fehér csokoládé162 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g konyak1 kcal
A bevonáshoz
-
40g fehér csokoládé216 kcal
A díszítéshez
-
10g étcsokoládé55 kcal
Összesen
693
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 36% Zsír
A diókrémhez
-
150g dió981 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
10g vaj72 kcal
A fehér csokoládékrémhez
-
40g főzőtejszín52 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g konyak7 kcal
A bevonáshoz
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
3467
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 36% Zsír
A diókrémhez
-
21.6g dió142 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
8.7g főzőtejszín11 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
A fehér csokoládékrémhez
-
5.8g főzőtejszín8 kcal
-
21.6g fehér csokoládé117 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.4g konyak1 kcal
A bevonáshoz
-
28.9g fehér csokoládé156 kcal
A díszítéshez
-
7.2g étcsokoládé39 kcal
Összesen
501
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
693
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49 g
Zsír
-
Összesen 245.4 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3126.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 981 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 1336 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.8 g
-
Cukor 268 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 95.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
3467
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
501
kcal
Hozzávalók
A diókrémhez
A fehér csokoládékrémhez
-
15 dkg fehér csokoládé
A bevonáshoz
-
20 dkg fehér csokoládé
A díszítéshez
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A diókrémhez
- Egy teflon serpenyőben pirítsuk át a megtört dióbelet, távolítsuk el a héját, majd daráljuk le. A ledarált diót tegyük vissza a serpenyőbe és a cukorral együtt pár percig pirítsuk. Ennyi idő alatt a cukor megolvad, és nem fog ropogni a fogunk alatt. Adjuk hozzá a tejszínt, végül a vajat. Keverjük jól össze.
- Az így elkészült masszát tegyük egy sütőkeretbe, vagy ehhez hasonló tálkába, és oszlassuk el egyenletesen. A felesleges zsiradékot egy papírtörlővel itassuk fel.
- Készítsük ela fehércsokoládés krémet. A tejszínt épp csak forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük el. (Ha nem olvadna fel azonnal, egy picit visszatehetjük melegedni). Adjuk hozzá a vanília rúdkikapart magjait és a konyakot. Öntsük az egészet a dióréteg tetejére. Amint kihűlt, tegyük a hűtőbe 1 éjszakára. (nálam 2 éjszakát állt, mert túl elfoglalt voltam)
- Egy éles késsel vágjuk körbe a keretet. A felesleges zsiradékot ismét itassuk fel egy papírtörlővel.
- Vágjuk fel 3x7 db téglatestre.
- Vízgőz fölött olvasszuk fel a fehér csokoládét. Mártóvilla segítségével mártogassuk meg egyenként a szeleteket, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges csokoládét.
- Olvasszunk fel az étcsokoládét, tegyük egy zacskóba, vágjuk ki az egyik sarkát, és csíkozzuk be a bonbont/pralinét, lehetőleg "Eszterházy formájúra" (Hosszában húzunk 3 vékony csíkot és egy fogpiszkáló segítségével keresztben áthúzzuk, egyszer jobbról-balra, majd balról-jobbra...stb). Tegyük a hűtőbe, és amint megdermedt fogyaszthatjuk.:) További képek az elkészítésről itt.
- Tepsi mérete: 14x14
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 536
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 52324
- Feltöltés dátuma: 2012. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Emőke
47 recept
Sokunk kedvence az Eszterházy torta, így hobbi bonbonosként természetesen el is készítettem. :)