r
Nosalty Logó

Eszterházy praliné

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Emőke
Eszterházy praliné
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A diókrémhez

A fehér csokoládékrémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A diókrémhez

A fehér csokoládékrémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Összesen 3467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A diókrémhez

A fehér csokoládékrémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Összesen 501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    245.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3126.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    981 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.8 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 3467 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 501 kcal

Hozzávalók

A diókrémhez

A fehér csokoládékrémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A diókrémhez

  1. Egy teflon serpenyőben pirítsuk át a megtört dióbelet, távolítsuk el a héját, majd daráljuk le. A ledarált diót tegyük vissza a serpenyőbe és a cukorral együtt pár percig pirítsuk. Ennyi idő alatt a cukor megolvad, és nem fog ropogni a fogunk alatt. Adjuk hozzá a tejszínt, végül a vajat. Keverjük jól össze.
  2. Az így elkészült masszát tegyük egy sütőkeretbe, vagy ehhez hasonló tálkába, és oszlassuk el egyenletesen. A felesleges zsiradékot egy papírtörlővel itassuk fel.
  3. Készítsük ela fehércsokoládés krémet. A tejszínt épp csak forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük el. (Ha nem olvadna fel azonnal, egy picit visszatehetjük melegedni). Adjuk hozzá a vanília rúdkikapart magjait és a konyakot. Öntsük az egészet a dióréteg tetejére. Amint kihűlt, tegyük a hűtőbe 1 éjszakára. (nálam 2 éjszakát állt, mert túl elfoglalt voltam)
  4. Egy éles késsel vágjuk körbe a keretet. A felesleges zsiradékot ismét itassuk fel egy papírtörlővel.
  5. Vágjuk fel 3x7 db téglatestre.
  6. Vízgőz fölött olvasszuk fel a fehér csokoládét. Mártóvilla segítségével mártogassuk meg egyenként a szeleteket, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges csokoládét.
  7. Olvasszunk fel az étcsokoládét, tegyük egy zacskóba, vágjuk ki az egyik sarkát, és csíkozzuk be a bonbont/pralinét, lehetőleg "Eszterházy formájúra" (Hosszában húzunk 3 vékony csíkot és egy fogpiszkáló segítségével keresztben áthúzzuk, egyszer jobbról-balra, majd balról-jobbra...stb). Tegyük a hűtőbe, és amint megdermedt fogyaszthatjuk.:) További képek az elkészítésről itt.
  • Tepsi mérete: 14x14
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 536
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 52324
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokunk kedvence az Eszterházy torta, így hobbi bonbonosként természetesen el is készítettem. :)

Hozzávalók

A diókrémhez

A fehér csokoládékrémhez

A bevonáshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...