r
Nosalty Logó

Esterházy-rostélyos 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Esterházy-rostélyos 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2085 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 521 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2942.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6280 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2213 micro
Összesen 2085 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús egyik oldalát lazán kiveregetjük. Lisztbe forgatjuk, kevés olajon elősütjük.
  2. A sárgarépát és a gyökeret vékony csíkokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, abba a lábosba tesszük, amelyikben a húst fogjuk elkészíteni.
  4. A hús sütésénél visszamaradt olajból szűrünk egy keveset egy kis lábosba a felcsíkolt zöldségekre, 4-5 evőkanálnyit a hagymakockára.
  5. Ledinszteljük a hagymát és külön a zöldségeket is, mely alá egy kevés vizet öntünk.
  6. Amikor a vizet elpárologja, zsírjára sül, kb. meg is puhul.
  7. A kész hagymára rátesszük a tört paprikát, majd a szeleteket.
  8. Egy liter vízzel felöntjük, szép lassan fedő alatt pároljuk.
  9. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk bele.
  10. Beletesszük a babérlevelet, és vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
  11. Egy óra főzés után hozzáadjuk a zöldborsót, majd beleöntjük a ledinsztelt zöldséget.
  12. Kb. 20 percet még lassú tűzön főzzük.
  13. A tejfölt, a mustárt, a 1,5 tk cukrot és a 1,5 tk lisztet vízzel simára keverjük.
  14. Visszaszedünk a hús levéből (hőkiegyenlítés), elkeverjük, és behabarjuk vele a húst, majd összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15789
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 24.

Ajánló

Párolt rizzse, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Esterházy-rostélyos 2.
Olaszné Anci 191 recept

Esterházy vagy Fertődi rostélyosként ismerik. A zöldséges rostélyos elnevezés is találó. Az én receptem inkább ehhez az elnevezéshez áll közelebb, mert én zölborsót is adok hozzá. Szeretjük azt az ízharmóniát, amit a vegyes zöldség, a tejföl, a mustár és a pici cukor összessége kölcsönöz ennek az ételnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...