r
Nosalty Logó

Esterházy-rostélyos 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Esterházy-rostélyos 2.
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

521
Kalória
37g
Fehérje
34.1g
Szénhidrátok
25.7g
Zsír
195g
Víz
101.9g
Koleszterin
4g
Rost
6.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2085 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1570 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 521 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2942.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    779.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6280 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2213 micro
Összesen 2085 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. A hús egyik oldalát lazán kiveregetjük. Lisztbe forgatjuk, kevés olajon elősütjük.
  2. A sárgarépát és a gyökeret vékony csíkokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, abba a lábosba tesszük, amelyikben a húst fogjuk elkészíteni.
  4. A hús sütésénél visszamaradt olajból szűrünk egy keveset egy kis lábosba a felcsíkolt zöldségekre, 4-5 evőkanálnyit a hagymakockára.
  5. Ledinszteljük a hagymát és külön a zöldségeket is, mely alá egy kevés vizet öntünk.
  6. Amikor a vizet elpárologja, zsírjára sül, kb. meg is puhul.
  7. A kész hagymára rátesszük a tört paprikát, majd a szeleteket.
  8. Egy liter vízzel felöntjük, szép lassan fedő alatt pároljuk.
  9. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk bele.
  10. Beletesszük a babérlevelet, és vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
  11. Egy óra főzés után hozzáadjuk a zöldborsót, majd beleöntjük a ledinsztelt zöldséget.
  12. Kb. 20 percet még lassú tűzön főzzük.
  13. A tejfölt, a mustárt, a 1,5 tk cukrot és a 1,5 tk lisztet vízzel simára keverjük.
  14. Visszaszedünk a hús levéből (hőkiegyenlítés), elkeverjük, és behabarjuk vele a húst, majd összeforraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Esterházy vagy Fertődi rostélyosként ismerik. A zöldséges rostélyos elnevezés is találó. Az én receptem inkább ehhez az elnevezéshez áll közelebb, mert én zölborsót is adok hozzá. Szeretjük azt az ízharmóniát, amit a vegyes zöldség, a tejföl, a mustár és a pici cukor összessége kölcsönöz ennek az ételnek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hagymás rostélyos hátszínből

Az igazán felséges hagymás rostélyos egyik fő alkotóeleme a jó minőségű marhahús, amit mindenképpen pácoljunk legalább egy estén át, hogy még puhábbá és ízletesebbé válhasson. ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!