Esterházy-rostélyos 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
150g sertéshús249 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
20g zöldborsó16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
2g cukor7 kcal
-
0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
Összesen
521
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
600g sertéshús996 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
80g zöldborsó65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
2085
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
49.7g sertéshús82 kcal
-
6.6g sárgarépa2 kcal
-
7.5g fehérrépa5 kcal
-
6.6g zöldborsó5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.3g tejföl7 kcal
-
1.7g mustár1 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0 kcal
-
4.1g vöröshagyma2 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
Összesen
172
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 735.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 195 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 623 micro
-
β-karotin 1570 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
521
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 148.2 g
Zsír
-
Összesen 102.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2942.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 1667 mg
-
Nátrium 583 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 779.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 688 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 2493 micro
-
β-karotin 6280 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2213 micro
Összesen
2085
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 206 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
8 dkg zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
1.5 teáskanál cukor
-
1 kis db vöröshagyma
-
10 dkg finomliszt
-
1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítés
- A hús egyik oldalát lazán kiveregetjük. Lisztbe forgatjuk, kevés olajon elősütjük.
- A sárgarépát és a gyökeret vékony csíkokra vágjuk.
- A vöröshagymát apróra felkockázzuk, abba a lábosba tesszük, amelyikben a húst fogjuk elkészíteni.
- A hús sütésénél visszamaradt olajból szűrünk egy keveset egy kis lábosba a felcsíkolt zöldségekre, 4-5 evőkanálnyit a hagymakockára.
- Ledinszteljük a hagymát és külön a zöldségeket is, mely alá egy kevés vizet öntünk.
- Amikor a vizet elpárologja, zsírjára sül, kb. meg is puhul.
- A kész hagymára rátesszük a tört paprikát, majd a szeleteket.
- Egy liter vízzel felöntjük, szép lassan fedő alatt pároljuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk bele.
- Beletesszük a babérlevelet, és vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
- Egy óra főzés után hozzáadjuk a zöldborsót, majd beleöntjük a ledinsztelt zöldséget.
- Kb. 20 percet még lassú tűzön főzzük.
- A tejfölt, a mustárt, a 1,5 tk cukrot és a 1,5 tk lisztet vízzel simára keverjük.
- Visszaszedünk a hús levéből (hőkiegyenlítés), elkeverjük, és behabarjuk vele a húst, majd összeforraljuk.
- Elkészítettem: 400 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 15833
- Feltöltés dátuma: 2011. április 24.
Ajánló
Párolt rizzse, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Esterházy vagy Fertődi rostélyosként ismerik. A zöldséges rostélyos elnevezés is találó. Az én receptem inkább ehhez az elnevezéshez áll közelebb, mert én zölborsót is adok hozzá. Szeretjük azt az ízharmóniát, amit a vegyes zöldség, a tejföl, a mustár és a pici cukor összessége kölcsönöz ennek az ételnek.