r
Nosalty Logó

Esterházy-kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Esterházy-kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 792 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    425.2 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6955.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1944 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2876 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 6319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha (szobahőmérsékletű, de nem folyós) vajat/ margarint a porcukorral és a tojásokkal kihabosítjuk.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojásos részbe forgatjuk, közben a tejet is beleadagoljuk (nekem elég nagyok voltak a tojások, és túl hígnak találtam a tésztát, így a végén még darált diót tettem hozzá "sűrítésként").
  3. A masszát kivajazott, kilisztezett forma háromnegyedéig töltjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krém elkészítése: Az eredeti recept a vanília pudingos változat, de szerintem ezzel, a kevert krémmel sokkal finomabb az Esterházy. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Közben a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. Mikor már forr a tej, vékony sugárban, gyors kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a tojássárgákat, és egyet forralunk rajta (vigyázva, nehogy összekapja a tojásokat a forró tej).
  5. Ezután kihűtjük a krémet, majd mikor már csak langyos, hozzákeverjük a zselatinfixet, majd a pörkölt, darált diót.
  6. Míg hűl a krém, előkészítjük a vajas részt: a vajat kihabosítjuk egy kis vaníliás cukorral, vagy porcukorral. A már kihűlt tojásos krémet hozzákeverjük a vajas részhez, és habosra keverjük. A végén ízlés szerint tehetünk bele rumot, esetleg rumaromát.
  7. A kihűlt kuglófot karikákra vágjuk és a krémmel egyenletesen összerétegezzük (nekem 4 felé sikerült vágnom, tehát 3 rétegnyi krémem lett).
  8. A bevonathoz a kétféle csokoládét gőzfürdő fölött (vagy mikróban) külön-külön felolvasztjuk, majd a kuglóf tetejét márványosan bevonjuk vele: leöntjük a fehérrel, majd rácsorgatjuk az étcsokit, és fogpiszkálóval csíkokat húzunk bele. Mielőtt megdermedne, fél diódarabokkal díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 54844
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "Nők lapja konyha" egyik számában találtam ezt a receptet, csak ott a vaníliapudingos változattal. Mivel a szívemnek egy nagyon kedves ember él-hal az Esterházy tortáért, gondoltam, meglepem egy ilyennel. Mit ne mondjak, nagyon jól gondoltam: határozottan díjazta az ötletemet az Úriember :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...