Esterházy-kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
13g vaj90 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g dió33 kcal
-
5g dió33 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
0g barna rum0 kcal
-
1g zselatinfix2 kcal
-
16g tej9 kcal
-
7 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
4g dió25 kcal
A bevonathoz
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
4g dió25 kcal
Összesen
792
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
100g vaj717 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g dió262 kcal
-
40g dió262 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
2g barna rum3 kcal
-
10g zselatinfix13 kcal
-
125g tej70 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
30g dió196 kcal
A bevonathoz
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
80g étcsokoládé437 kcal
-
30g dió196 kcal
Összesen
6319
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
6.5g vaj47 kcal
-
10.4g porcukor40 kcal
-
10.7g tojás14 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
2.6g dió17 kcal
-
2.6g dió17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.5g tej4 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
A krémhez
-
0.1g barna rum0 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
8.1g tej5 kcal
-
4 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
9.8g vaj70 kcal
-
2g dió13 kcal
A bevonathoz
-
13g fehér csokoládé70 kcal
-
5.2g étcsokoládé28 kcal
-
2g dió13 kcal
Összesen
413
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 53.1 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 869.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.3 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
792
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 425.2 g
-
Telített zsírsav 206 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1590 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6955.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 1944 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 428 mg
-
Foszfor 2876 mg
-
Nátrium 1522 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 562.1 g
-
Cukor 405 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 204.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 2170 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1235 micro
Összesen
6319
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
413
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
16 dkg porcukor
-
3 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
4 dkg dió
-
4 dkg dió
-
1 csipet fahéj
-
1 csipet só
-
1 dl tej
A krémhez
-
0.5 teáskanál barna rum
-
10 g zselatinfix
-
125 ml tej
-
15 g vaníliás cukor
-
2 db tojássárgája
-
60 g cukor
-
150 g vaj
-
30 g dió
A bevonathoz
-
200 g fehér csokoládé
-
80 g étcsokoládé
-
3 dkg dió
Elkészítés
A tésztához
- A puha (szobahőmérsékletű, de nem folyós) vajat/ margarint a porcukorral és a tojásokkal kihabosítjuk.
- A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojásos részbe forgatjuk, közben a tejet is beleadagoljuk (nekem elég nagyok voltak a tojások, és túl hígnak találtam a tésztát, így a végén még darált diót tettem hozzá "sűrítésként").
- A masszát kivajazott, kilisztezett forma háromnegyedéig töltjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krém elkészítése: Az eredeti recept a vanília pudingos változat, de szerintem ezzel, a kevert krémmel sokkal finomabb az Esterházy. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Közben a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. Mikor már forr a tej, vékony sugárban, gyors kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a tojássárgákat, és egyet forralunk rajta (vigyázva, nehogy összekapja a tojásokat a forró tej).
- Ezután kihűtjük a krémet, majd mikor már csak langyos, hozzákeverjük a zselatinfixet, majd a pörkölt, darált diót.
- Míg hűl a krém, előkészítjük a vajas részt: a vajat kihabosítjuk egy kis vaníliás cukorral, vagy porcukorral. A már kihűlt tojásos krémet hozzákeverjük a vajas részhez, és habosra keverjük. A végén ízlés szerint tehetünk bele rumot, esetleg rumaromát.
- A kihűlt kuglófot karikákra vágjuk és a krémmel egyenletesen összerétegezzük (nekem 4 felé sikerült vágnom, tehát 3 rétegnyi krémem lett).
- A bevonathoz a kétféle csokoládét gőzfürdő fölött (vagy mikróban) külön-külön felolvasztjuk, majd a kuglóf tetejét márványosan bevonjuk vele: leöntjük a fehérrel, majd rácsorgatjuk az étcsokit, és fogpiszkálóval csíkokat húzunk bele. Mielőtt megdermedne, fél diódarabokkal díszítjük a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 260
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 54934
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A "Nők lapja konyha" egyik számában találtam ezt a receptet, csak ott a vaníliapudingos változattal. Mivel a szívemnek egy nagyon kedves ember él-hal az Esterházy tortáért, gondoltam, meglepem egy ilyennel. Mit ne mondjak, nagyon jól gondoltam: határozottan díjazta az ötletemet az Úriember :)