r
Nosalty Logó

Érlelt mandulasajt fűszerekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
RAW
Érlelt mandulasajt fűszerekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5369.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1443 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    1315 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1468 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    555 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6903 micro
Összesen 2816 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 4-5 percre tegyük a madulákat forró vízbe.
  2. A tűzről levéve hideg vízzel jól átmossuk, lehűtjük. Így könnyen ki tudjuk nyomni a mandulát a héjából.
  3. 12 óráig tiszta vízben áztatjuk.
  4. A vízzel pépesre turmixoljuk a mandulát.
  5. Sűrű szövésű gézt használunk a leszűrésére.
  6. Keverjük a probiotikumot a masszába.
  7. Ha a keverést egy tálban végeztük akkor tegyük visszaa masszát azsákba és lazán tekerjük a zsákba.
  8. A legegyszerűbb, ha egy szitába teszük a gézbe csavart pépet, azt pedig egy tálba.
  9. Egy nehezéket pl. vízzel telített befőttes üveg lezárva, vagy valami, ami nehéz, rátesszük a sajtra.
  10. 12 óráig szobahőmérsékleten érleljük.
  11. A 12 óra elteltével szép fehér könnyen gyúrható sajtot kapunk.
  12. Sóval és egyébb fűszerekkel ízesítjük. Én a fentiekben leírtakat használtam, de ne feledjük a variációk határtalanok. Újhagymát, petrezselymet apróra daraboljuk, és azzal megszórjuk.
  13. Hűtőszekrényben akár 5-7 napig is eláll.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7826
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 18.

Ajánló

Tejérzékenyeknek, fogyókúrázóknak, vega, nyers étkezéshez.

Receptkategóriák

Kedvenc sajtom.:) Adalékok és tej nélkül igazi sajt íz! A mandula nagyon érdekes "jószág", ha beoltjuk probiotikummal, ugyanúgy viselkedik, mint a sajt. A mandula ízét nem érezzük, inkább fűszeres krémes sajt. Lehet zölségre vagy sós kekszre tenni, ahogy éppen szereted. Fontos, hagyjuk hogy a nehezéktől veszítse el a folyadékot, ne nyomkodjuk, mert úgy kiszáradhat. A gézzel jól takarjuk be, nehogy a nehezéktől a sajt kifolyjon a hálóból. A végeredmény egy sűrű, jól gyúrható, nem szemcsés, nem ragadós állagú sajt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...