Érlelt mandulasajt fűszerekkel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
RAW
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
353
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
2816
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 671.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 84.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 183 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 546 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 863 micro
Összesen
353
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.7 g
Zsír
-
Összesen 237.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 151 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5369.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 1443 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 1315 mg
-
Foszfor 2356 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 674.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 110 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1468 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 555 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4365 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6903 micro
Összesen
2816
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 476 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 4-5 percre tegyük a madulákat forró vízbe.
- A tűzről levéve hideg vízzel jól átmossuk, lehűtjük. Így könnyen ki tudjuk nyomni a mandulát a héjából.
- 12 óráig tiszta vízben áztatjuk.
- A vízzel pépesre turmixoljuk a mandulát.
- Sűrű szövésű gézt használunk a leszűrésére.
- Keverjük a probiotikumot a masszába.
- Ha a keverést egy tálban végeztük akkor tegyük visszaa masszát azsákba és lazán tekerjük a zsákba.
- A legegyszerűbb, ha egy szitába teszük a gézbe csavart pépet, azt pedig egy tálba.
- Egy nehezéket pl. vízzel telített befőttes üveg lezárva, vagy valami, ami nehéz, rátesszük a sajtra.
- 12 óráig szobahőmérsékleten érleljük.
- A 12 óra elteltével szép fehér könnyen gyúrható sajtot kapunk.
- Sóval és egyébb fűszerekkel ízesítjük. Én a fentiekben leírtakat használtam, de ne feledjük a variációk határtalanok. Újhagymát, petrezselymet apróra daraboljuk, és azzal megszórjuk.
- Hűtőszekrényben akár 5-7 napig is eláll.
- Elkészítettem: 45 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7826
- Feltöltés dátuma: 2012. május 18.
Ajánló
Tejérzékenyeknek, fogyókúrázóknak, vega, nyers étkezéshez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Kedvenc sajtom.:) Adalékok és tej nélkül igazi sajt íz! A mandula nagyon érdekes "jószág", ha beoltjuk probiotikummal, ugyanúgy viselkedik, mint a sajt. A mandula ízét nem érezzük, inkább fűszeres krémes sajt. Lehet zölségre vagy sós kekszre tenni, ahogy éppen szereted. Fontos, hagyjuk hogy a nehezéktől veszítse el a folyadékot, ne nyomkodjuk, mert úgy kiszáradhat. A gézzel jól takarjuk be, nehogy a nehezéktől a sajt kifolyjon a hálóból. A végeredmény egy sűrű, jól gyúrható, nem szemcsés, nem ragadós állagú sajt.