r
Nosalty Logó

Erdélyi töltött káposzta (Töltött káposzta 3.)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Erdélyi töltött káposzta (Töltött káposzta 3.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 8150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2917.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 1020 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    489.4 g

Zsír

  • Összesen
    561 g
  • Telített zsírsav
    204 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    229 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23339.5 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    503 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    782 mg
  • Foszfor
    5599 mg
  • Nátrium
    15084 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    3743.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    661 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    146 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    981 micro
  • Kolin:
    1776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5917 micro
Összesen 8150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst, és kevés ideig pirítjuk.
  2. Amikor kihűlt, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
  3. Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket, és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
  4. A fazék aljára inox rácsot teszünk, hogy ne égjen oda, a kimaradt leveleket ráterítjük, és a vágott káposzta felét a levelekre tesszük, amire kerül a füstölt csülök és az oldalas (az oldalas nélkülözhető), és rárendezzük a töltelékeket.
  5. A tetejét bőven megszórjuk csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feltöltjük vízzel, és kb. 2 óra alatt készre főzzük.
  6. Tejfölel és friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 443
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 225634
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 09.

Ajánló

Szilvapálinka és friss krumplis házi kenyér nélkülözhetetlen mellé.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

A panziónkban a vendégeknek bográcsban szoktam készíteni, amitől még különlegesebb a hangulata is, és az íze is. Hadd ne mondjam, hogy imádják. A karácsony nem telhet el töltött káposzta nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...