r
Nosalty Logó

Erdélyi mézeslapos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Erdélyi mézeslapos krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a lapokhoz:

A lapok töltéséhez:

A bevonathoz:

A tepsi kenéséhez:

Összesen 1036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a lapokhoz:

A lapok töltéséhez:

A bevonathoz:

A tepsi kenéséhez:

Összesen 8288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a lapokhoz:

A lapok töltéséhez:

A bevonathoz:

A tepsi kenéséhez:

Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    513.8 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6060.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    2808 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845.5 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    833.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1741 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1698 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 8288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a lapokhoz:

A lapok töltéséhez:

A bevonathoz:

A tepsi kenéséhez:

Elkészítés

Hozzávalók a lapokhoz:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. 4 db cipót formázunk belőle.
  3. Tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajjal lekent tepsi hátán egyenként világosra sütjük.
  4. A krém készítéséhez a tejfölt a cukorral kiverjük, és hozzákeverjük a darált diót.
  5. A kihűlt lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is kerüljön belőle.
  6. A hűtőben lehűtjük, hogy megdermedjen a krém.
  7. Ezután a kétszínű csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Először a világosabb csokoládéval vonjuk be. Utána az étcsokoládét hosszában és merőlegesen is vékony csíkokban csurgatjuk rá. Egy fogpiszkáló segítségével a sötétebb csokoládét belefésüljük a barna csokoládéba.
  8. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük. Nagyon finom süti. Jó étvágyat hozzá! Bármely alkalomra ajánlom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6366
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Az interneten leltem erre a finom, diós-mézes süteményre. Egyszerű az elkészítése. Nagyon finom!

Hozzávalók

Hozzávalók a lapokhoz:

A lapok töltéséhez:

A bevonathoz:

A tepsi kenéséhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...