r
Nosalty Logó

Erdélyi mézeslapos krémes

4,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Erdélyi mézeslapos krémes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a lapokhoz:

A lapok töltéséhez:

A bevonathoz:

A tepsi kenéséhez:

1036
Kalória
16.3g
Fehérje
105.7g
Szénhidrátok
64.2g
Zsír
104.2g
Víz
132.1g
Koleszterin
5.6g
Rost
63.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a lapokhoz:

A lapok töltéséhez:

A bevonathoz:

A tepsi kenéséhez:

Összesen 1036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a lapokhoz:

A lapok töltéséhez:

A bevonathoz:

A tepsi kenéséhez:

Összesen 8288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a lapokhoz:

A lapok töltéséhez:

A bevonathoz:

A tepsi kenéséhez:

Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    757.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1036 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    513.8 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    1056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6060.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    2808 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    845.5 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    833.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1741 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1698 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 8288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a lapokhoz:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. 4 db cipót formázunk belőle.
  3. Tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajjal lekent tepsi hátán egyenként világosra sütjük.
  4. A krém készítéséhez a tejfölt a cukorral kiverjük, és hozzákeverjük a darált diót.
  5. A kihűlt lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is kerüljön belőle.
  6. A hűtőben lehűtjük, hogy megdermedjen a krém.
  7. Ezután a kétszínű csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Először a világosabb csokoládéval vonjuk be. Utána az étcsokoládét hosszában és merőlegesen is vékony csíkokban csurgatjuk rá. Egy fogpiszkáló segítségével a sötétebb csokoládét belefésüljük a barna csokoládéba.
  8. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük. Nagyon finom süti. Jó étvágyat hozzá! Bármely alkalomra ajánlom!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38

Az interneten leltem erre a finom, diós-mézes süteményre. Egyszerű az elkészítése. Nagyon finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!