r
Nosalty Logó

Erdélyi kőttes palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Thisandthat
Erdélyi kőttes palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2466 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.5 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 3153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mértéknek egy bögrét használjunk (kb. 2 dl-es legyen)!
  2. Fél bögre tejet melegítsünk fel, majd tegyünk bele 1 tk. cukrot és az 1 tasak élesztőt.
  3. Mialatt az élesztőt futtatjuk, válasszuk szét a tojásokat, fehérjéjüket verjük fel kemény habbá.
  4. A tojássárgákat keverjük össze a 3/4 bögre cukorral, a maradék 2,5 bögre tejjel és a 2 bögre liszttel, majd a felfuttatott élesztős tejjel és a tojáshabbal. Alaposan keverjük össze. Az állaga sűrűbb, mint a hagyományos palacsintáé, inkább olyan, mint az amerikai palacsintáé.
  5. Hagyjuk fél órát pihenni.
  6. Majd a szokásos módon süssük ki, de minden palacsinta előtt olajozzuk meg a serpenyőt - ez fontos! Ebből az adagból kb. 20 db jókora palacsinta jön ki.
  7. Ha sós verziót szeretnénk készíteni (mert sós töltelékkel töltenénk), akkor hagyjuk ki a 3/4 bögre cukrot, és fél-1 bögre tejjel kevesebbet adjunk a tésztához.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 40452
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyi kőttes palacsinta
Thisandthat 161 recept

Kőttes, vagyis kelt, kelesztett palacsinta. Még sosem próbáltam az élesztős palacsintát korábban, de ez a recept a legjobb. Ennél jobban még sohasem sikerült a palacsintám. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...